Zöld hulladék rakás bomlását valahogy lehet gyorsítani valamilyen szerrel?
Figyelt kérdés
Tele van vastag bokorszárakkal és pont olyan helyen van a telkem mellett ahol nem tudom elégetni sem mivel villanykábel fut fölötte. Elhordani, meglazítani iszonyatos munka lenne. Van valami vegyszer vagy praktika ami elősegíti a lebomlását?2020. jún. 28. 13:09
1/5 anonim válasza:
Nálunk is felgyűlt a zöld hulladék és az előző tulaj elég rossz helyre gyűjtötte, elégetni nem szeretném és nem is biztos hogy jó néven vennék a környék beliek.
Én rendelek egy földmunka gépet és ásatok egy gödröt olyan helyen ahol nem lesz útba és a gép par perc alatt eltünteti. A kiásott földet pedig szét terítem az udvaron.
Meg úszom 10 ezer forintból.
2/5 anonim válasza:
a komposztálódáshoz kell
oxigén, víz, megfelelő szén-nitrogén arány
állandó nedvesen tartással, némi oltóanyaggal (trágya belocsolás), és plusz nitrogénnel (trágya vagy pétisó) lehet segíteni a korhadást.
ha tömör, akkor átforgatással is kell javítani a szellőzést
3/5 anonim válasza:
Nálam ebben a melegben egy pillanat alatt lebomlik minden zöldhulladék. A bokorszárakhoz én bérelnek, vagy vennék egy aprítógépet, a gyorsabb bomlás érdekében.
4/5 A kérdező kommentje:
az a baj hogy össze van roskadva az egész és nem lehet kézzel megbontani mert nagyon tömör
2020. jún. 29. 07:25
5/5 anonim válasza:
Egy nagyobb teljesítményű aprítógépet bérelj ki. Nálunk tavasszal az ember magasságú gally halomból lesz egy 200 literes hordónyi apríték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!