Szántóföldek között sokszor miért van erdősáv?
Figyelt kérdés
Ilyesmikre gondolok:
És tele van velük az egész kisalföld. 3 szántóföld aztán egy pár méteres erdősáv.
2020. jún. 24. 17:19
1/9 anonim válasza:
Talán a tulajdonhatárokat jelezték így. Vagy az utat.
Ha nem lenne az utat jelző fasor, mindenki ott bóklászna, ahol gondolja.
2/9 anonim válasza:
Ott is át lehet bóklászni a fák közt. Másik, főbb ok, hogy a fasor védi a széltől, lefolyástólis a talajt.
3/9 anonim válasza:
A Kisalföld az egyik legszelesebb régiója Magyarországnak, az erdősávok pedig a szél okozta talajerózió ellen hasznosak. Ez az egyik fő oka az erdősávoknak.
4/9 anonim válasza:
Szélfogónak. Amikor még voltak nagy havazások, azt is megfogta. Régen lehetett látni országutak mellett fából kerítésszerűeket felstócolva. Az pl a hófúvást hivatott megfogni.
5/9 anonim válasza:
Szélfogó szerepét tölti be, pláne a Kisalföld eléggé széljárta vidék. Ugyanakkor hófogó is, már ha van, nem söpri le a hótakarót a vetésről.
6/9 anonim válasza:
Nem tudom, ki pontozta le a második választ, de szívesen adtam meg a helyes választ :)
7/9 anonim válasza:
Itt tudatosan szélfogóként üzemel, de sok helyen egyszerűen hanyagságból a földek között elbokrosodott a terület, aztán ebből nagy fák lesznek.
8/9 A kérdező kommentje:
megnéztem a helyszínrajzokat elvileg azok szántóföld és magánterület, elvileg be lehetne szántani!
2020. jún. 25. 12:10
9/9 Bambuci2 válasza:
Már 2012-ben okádék volt az az út, vajon milyen lehet ma? :D Ezért jó a google maps. Megyek, megtervezem az utat, nézem milyen jó az út. Majd elindulva tapasztalat, hogy rögtön tehetem félre a pénzem stabilizátor rúdra, mert kiderülvén 10 éves felvétel volt, azóta meg holdfelszín az aszfalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!