Szabad-e a szőlőt metszeni nyáron?
Úgy tudom, "elvérezhet" ( könnyezés).
Én azonban nem a fás részre gondoltam, hanem a még zöld indákra.
Csak két- három rügyet hagytam márciusban, de most mégis úgy néz ki az 5 szőlőtőke, mint egy kisebb dzsungel. Egyszerűen mindent elborít, el akarja nyelni a világot. :-)
Sokméteres, zöld hajtások minden irányban és egyre csak hosszabbodnak. Ezek levághatók?
Mi az, hogy szabad-e...??
KELL!
Nem hallottál még zöldmetszéséről?
folytatom.... Tessék, ezt olvasd el!
Mi az, hogy 2-3 rügyet hagytál? Tőkénként? Vagy minden egyes vesszőn? Mert ez utóbbi valószínűleg azt jelenti, hogy kétszer-háromszor annyit hagytál, mint szabad lett volna, és akkor most ezt a felesleget érdemes letördelni, ritkításképpen.
Amúgy meg a hónaljhajtásokat tördeld ki, ha túl sűrűek, legalább a fürtök szintjén.
Kordonos, vagy milyen? Tudnak felfelé kapaszkodni a hajtások, vagy rosszul van kialakítva az egész? Én július vége előtt nem szoktam hajtást visszavágni, csak hónaljazni, mert ha túl korán vágom, akkor nagyon besűrűsödik. Inkább csak a hajtásvégek menjenek, mint tízszer ennyi hónaljhajtás.
Elvérezni nem tud a szőlő. Tavasszal nedvedzik, főleg ha későn lett metszve, ami nem tesz jót neki, de el nem viszi, erre még nem volt példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!