Hogyan kell gondozni az Orchideákat?
A kaspójának átlátszónak kell lenni, mert így kap fényt a gyökér. Félárnyékos helyre kell tenni, nem szabad tűző napra.
Locsolást úgy szoktam megoldani, hogy egy héten egyszer teletöltöm vízzel a kaspót, kb. másfél órán keresztül így hagyom, majd leöntöm róla vizet. Nekem sok Orchideam van, virágoznak is gyakran, szóval nekem ez a módszer bevált.
Igazság szerint... nem tudom. Én most próbálkozok vele.
Anyósom hatalmas orchidea-függő, tele van a háza orchideákkal, gyönyörűek. Ő például a tűző napos ablakpárkányon tart többet is, és azok virágoznak a legszebben. Másnak meg kipusztul, ha közvetlen napfényt kap... Az öntözés megint csak, anyós azt mondja nagyon pici vizet szokott adni neki heti egyszer, máshol meg azt olvasom hogy ritkán kell öntözni de akkor rendesen el lehet árasztani nagy mennyiségű vízzel (csak hagyni kell kicsöpögni, nem maradhat utna lyuk nélküli kaspóban)....
Szóval passz. Anyukám is nagy virágkedvelő, az orchideákat soha életében nem tudta életben tartani, pedig minden más növénnyel jól tud bánni. Akárhova rakta, akármennyire öntözte, mind elpusztult.
Nem tudtunk eddig még rájönni, hogy mitől függ a túlélése. Nálam déli ablakban vannak, süti őket a nap, pár hete kerültek oda, eddig szuperül néznek ki. Meglátjuk.
Lényeg, hogy papíron világos, de nem tűző napos hely kell neki, heti 1x öntözés ami után fontos hogy ne maradjon pangó víz, és szereti a párás meleg környezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!