A telken a kerítés,melyik oldalát kell nekünk "rendben " tartani hivatalosan?
A telkünkön lévő kerítésre hálót tettünk fel,(Előtte egyezettünk a szomszéddal, nem volt ellene) Mai nap ránk szólt, hogy szedjük le, valamint a csirkeollja mögötti fal résznél van a mi komposztunk,(saját telkünkön) azt onnan vigyünk el!
Ha szembe állok az ingatlannal, akkor a bal oldali kerítésről van szó.
Ami a TI telketeken van, ahhoz a szomszédnak semmi köze!
Sem a komposzthoz (ha nem ér a falához), sem a dróthálóhoz, ha nem az ö kerítésére szereltétek. HA ez utóbbi így van, akkor 10 cm-rel arréb verjetek le oszlopokat és arra tegyétek át
Ha leszeded a csirkedrótot, akkor meg átmennek a csirkék. A komposztot csak akkor tedd odébb, ha az ólhoz hozzá ér, mert a fal beszívja a vizet.
Én inkább 2m magas trapézlemezből csináltam volna kerítést, hogy véletlenül se lásson be.
Nincs rá egységes szabályozás.
Nálunk kb. az volt a szokásjog, hogy a ház folytatásában lévő kerítésért felel a tulaj. Működött ez addig, amíg a többségnek volt konyhakert, kutya, macska, egyéb háziállat. Ahogy ezek kikoptak, a többség szart rá. Az csinál kerítést aki fél a dézsmálástól, meg a károktól, amit a szomszéd elszökő kutyája okoz.
Köszönöm a válaszokat!!
A komposzt a falához ér, akkor azt odébb tesszük.
Kerítésügyben akkor még járunk egy kört,mert azért is ránkszólt, hogy a mi oldalunkon levágtuk a kerítésen lévő borostyánt ami hozzánk nagyon átjött, amit ő a saját kerítése mentén ültetett...:-)
Azé a kerítés, akinek a telkén van.
Nálunk is az volt a szokás, hogy a ház folytatásában kell a ház tulajdonosának kerítést húznia. Ez az utca egyik felén a jobb, másik felén a bal oldalt jelentette. S nálunk általában a mezsgyére épült.
Ha nagyon alaposak akartok lenni, hívtok földmérőt, letűzi a pontokat, s az alapján lehet tudni, hogy merre, meddig, hány méter. Csak ez több 10 ezer forint.
S utána építeni egy másik kerítést, a mostani mellé, hogy ne lásson át.
Azt nagyon nem szeretem, ha valaki bármint nekirak, vagy támaszt, épít a szomszéd épületéhez. Szerintem ez totális bunkóság.
A borostyán miatt meg szólj neki, hogy azonnal vágja le, ami hozzátok átnő, mert ha nem, akkor glifozáttal lepermetezed.
Ma napság az csinál kerítést,akinek ez fontos .Mindegy hogy melyik oldalon van .1 a fontos,hogy a saját,a saját telkeden legyen.
Semmit sem kell elvinni,ha nem szomszédén van .Aztán meg haraphatja a hasát is .Borostyánt meg növesszen az ő oldalán .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!