Hogyan gyűjtsek be virágról magot?
Figyelt kérdés
Soha nem érdekelt most viszont nagyon. Vettem virágokat pl bársonyvirág és azt olvastam ha elszáradt a virág pár hét és száraz időben begyűjthető a magja. 1 hete vettem és kezd elhervadni, viszont ha levágom a virág fejet újra virágzik elvileg de akkor meg nem tudok magot begyűjteni? Vagy tudok vágva is kifejlődik a mag rajta? Nagyon kezdő vagyok így minden választ és tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm2020. jún. 14. 15:07
1/4 anonim válasza:
Várd meg amíg egészen megérik/megszárad, akkor begyűjtheted a magot. Ha csak hervadt, akkor még nem érett a mag.
2/4 anonim válasza:
Még ezt a visszavágást nem próbáltam.
Ha van két virágod, az egyiken próbáld meg a visszavágást, a másikat hagyd akár őszig is. Egy csészelevélben kb 50 mag van. A tokból ki kell húzni a magokat úgy kell majd tavasszal elültetni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszöntöm megpróbálom mind a kettőt :)
2020. jún. 15. 04:09
4/4 anonim válasza:
A büdöske akkor is virágzik rendületlenül, ha nem szeded le az elvirágzottakat. Még nem láttam olyat, amiről leszedték volna.
Biztos jobban néz ki persze, ha leszedegeted, és valószínűleg több is lesz a virág, ha nem fordít energiát a magok nevelésére. De ha párat meghagysz, az nem oszt, nem szoroz. Az a legjobb, ha teljes száradásig meghagyod, de akkor is jó lesz, ha még nem száraz, de már teljesen elsárgult, ekkor száraz helyen utóérlelve szintén használható magok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!