Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit lehet még vetni/ültetni?

Mit lehet még vetni/ültetni?

Figyelt kérdés
Tudom sokaknak bugyuta kérdés, de most van először családi házunk és végre lehetne egy kis veteményes. Mit érdemes megpróbálni, amivel sikerrel járhatok? Vagy minden késő?

2020. jún. 7. 20:42
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Kissé késő, de még érdemes gyorsan próbálkozni, gondos öntözés mellett:

Sóska, spenót, fejes saláta, borsó, bab, lencse, hónapos retek, kései szamócapalánta...

2020. jún. 7. 21:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet venni palantakat még piacokon pl. Paradixsom, paproka, karfiol, karalabe, kelkáposzta...utobbi hármat ah elmult masfel hetben kaptuk.
2020. jún. 7. 21:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sóskát én augusztusban vetettem, mert akkor költöztünk és hasonlóan voltam mint te. Ősszel már ettem belőle. Szóval azt nyugodtan vethetsz ha szereted. Salátát 2 hetente vetek egy sort, hogy folyamatosan legyen. Ha találsz még paradicsom palántát a piacon azt is megpróbálhatod. Az idei év csúszásban van az időjárás miatt.
2020. jún. 7. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
55%
Menj be egy boltba, ahol lehet kapni vetőmagot. A csomagolások hátulján fel van tüntetve a vetés ajánlott ideje. Nekem az uborkára, zöldbabra, salátára, borsóra az van írva, hogy még júniusban is vethető, a karalábé júliusban. Tökfélékkel sem vagy nagyon elkésve szerintem, én még most fogok ültetni spárgatököt. Ha biztosra akarsz menni, vegyél palántákat.
2020. jún. 9. 15:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Itt az 1. válaszban részleteztem:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__10525833-burgon..

Borsót, hónapos retket, tavaszi salátákat, retket, spenótot most eszedbe ne jusson, semmi nem lesz belőlük, ezek nem bírják a hosszú nappalokat.

Salátából van nyári, erre rá van írva, hogy nyáron is vethető, az ilyen nem megy magszárba azelőtt, hogy ehetővé nőne.

2020. jún. 9. 17:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Most van a brokkoli, kelbimbó, padlizsán ültetésének ideje. Ha vetni akarsz, zöldbabbal is próbálkozhatsz.
2020. jún. 9. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!