Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ültetett fű mennyi idő alatt...

Ültetett fű mennyi idő alatt nő ki?

Figyelt kérdés
2 hete elszórtam 10 kg fűmagot, be is lett gereblyézve a talajba, minden este locsoltam egy órát, most napok óta esik is az esö, de kb. 1%a ha kinőtt...
2020. jún. 6. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Türelem rózsát terem. Lehet, sok volt a víz, de nem mennék biztosra ezzel az állításommal.

Sok sikert!

Láttam én is pár befüvesítéses kísérletet élőben, nem mindegyik sikerült. Ha van állat, ami járkál rajta állandóan (kutya, bárány, kecske, ló, stb) vagy esetleg emberek, vagy autó, akkor az meglehetősen akadályoztatja a dolgokat.

Szóval óvatosan. Egy kertész véleményét kérd azért ki.

2020. jún. 6. 19:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A fűmag nagyon hamar (1 év) elveszíti a csírázóképességét. Öregebb már nagyon hézagosan kel ki.

A fűmagot nem kell begereblyézni, elég a talajfelszínre vetni. Ha mégis gereblyézed (madarak ellen), akkor csak nagyon-nagyon sekélyen, nagyon finom, morzsalékos talajba.

Két hét után mát illő lenne neki sarjadni, ha nem is összefüggő gyepszőnyegként. Az 1% nekem kevésnek tűnik. Ha foltos lesz,. utánvetéssel pótolhatod.

2020. jún. 6. 20:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Kertesz csinalta, gondolom ertett hozza. Van még egy keves, elszorom, de egyelore nagy csalodas.
2020. jún. 6. 20:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Várj még 4-5 napot az utánvetéssel. Ha kertész csinálta, akkor bizonyára jól csinálta. Kérdés, milyen öreg volt a fűmag.
2020. jún. 6. 20:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom milyen oreg volt. Azt mondta a kertesz, a gagyi fumag pont ugyanolyan mint ami 2x annyiba kerul. Obis egyebkent.
2020. jún. 6. 20:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A csomagoláson nézd meg a csomagolás vagy a felhasználhatóság dátumát.
2020. jún. 6. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!