Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit lehet kezdeni szeles kerttel?

Mit lehet kezdeni szeles kerttel?

Figyelt kérdés
2020. jún. 5. 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1). Ha nem tetszik a szél, akkor - mivel megállítani úgysem tudod - add el a telket.

2). Ha széles a telked, akkor -félreértést és félre magyarázatot elkerülendő - megírhattad volna a szélességét méterben.

Utóbbira a válaszom: írd jobban körül, de szerintem ugyanazt kezdhetsz vele, mint a keskennyel. Kérdés, hogy honnan nézed szélesnek ill. keskenynek. Vess bele konyhakerti zöldségmagvakat, ültess ribizlit, egrest, málnát, mogyorót, szőlőt, gyümölcsfákat, röviden: ami egy kertbe való.

2020. jún. 5. 22:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Itt inkább az 1. variáció lehet, a szél a gondja. Ha széles lenne, az miért lenne baj?

Az tény, hogy a szelet nem lehet megállítani. Hacsak nem építesz 5 m-es falat a telekhatárra. Egy magas sövény legfeljebb a konyhakerti növényeket védi, de mellette több méter szélességben nem terem szépen semmi a bokor gyökerei miatt, szóval nem érdemes csak ezért sövényt telepíteni.

Úgy kell kertészkedni, hogy ne okozzon problémát a szél.

Én pl. a fáimat erősen metszem, hogy ne legyen töréskár. Az első 10-15 évben letört egy csomó nagy ág, a nagyon esős időkben a széltől kidőlt tövestől kétszer is egy-egy fa, aztán elkezdtem az erős metszést, most már csak ritkán és csak kisebb ágak törnek.

2020. jún. 6. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!