Ez milyen fa, milyen terméssel?
A fafajta mellett érdekel, hogy ehető-e a termése, vagy lehet-e avval mit kezdeni és mikor érik be itt Magyarországon?
A legyecskével a méretarányosság miatt fotóztam le. A fán pirossal bekarikáztam, nyilaztam, hol lógnak a termései, és vannak macro fotók is arról. Olivazöld színű a termése, és olyan alakú is. Megdöbbennék, ha olivabogyó volna, szerintem nem az.
Egy ritka gyümölcs, úgy hívják, hogy szilva.
Ehető a termése.
A különböző fajták érésideje más-más, ez tippem szerint augusztusban vagy szeptemberben érik.
Értem az iróniát. :) Gondolkodtam azon, hogy szilva lehet-e, de elmondom, miért voltam benne bizonytalan. A kertet, ahol a fotó készült, még nem ismerem. Máshol pedig a szilvafajták nem voltak júniusban ennyire kemények, eleve nem ilyenek voltak a terméskezdeményeik. És a terméskezdemény végén se volt barnás csomó, míg a fotón olyan van.
Léteznek ennyire egymástól eltérő szilva fajták, a terméskezdeményeik tekintetében?
Az a barna folt a végén a szár helye megrothadva, nem?
Amúgy a termés formája, a levelek és az ágrendszer, de még a 3. képen lévő levéltetvek mennyisége és elhelyezkedése is szilvára utal.
A zöld szilva az mindig kemény. Régebben csúzlival ezzel lövöldöztek a gyerekek.
Kénytelen vagyok bízni abban, hogy jól tudod, mivel én tanácstalan vagyok. :) Lehet, hogy csak rosszul emlékszem egy másik kert éretlen szilvatermésére, amely eléggé más állagú volt.
Köszönöm a válaszokat.
Nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok, a helyszínen megvizsgálva vagy más fotók alapján lehet, hogy megváltozna a véleményem. De így a megadott fotók alapján szilvának tűnik.
Ha jársz arra, szedj szét egy termést, és nézd meg, hogy a magja a jellegzetes szilvamagalakú-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!