Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fenyőfánkat lassan esedékes...

Fenyőfánkat lassan esedékes lesz kivágni. Rajta fészkelő gerléket sajnálom nagyon. Miattuk huzom halasztom. Valami tanács?

Figyelt kérdés
A fenyőfát nem lehetne valahogy vissza vágni vagy valami? Más nem jukt eszembe. 13 eves fa. Csak nagyon rossz helyen van.
2020. máj. 31. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

Igazad van, vágjunk ki minden fát, amit már hokedliről nem érünk el!

2020. máj. 31. 21:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem a hokedliről nem érünk el fa kivágásról van szó! Mint irtam lesz ultetve de jobb helyre, ahol nem akadályoz semmit. Most még egyszerűbb kivágni. Sok fám van és nem vágom ki csak akkor ha nagyon muszály.
2020. máj. 31. 21:34
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

11.

Biztos te is örülnél neki, ha a szomszéd 25 méteres fenyőfája 2 méterre lenne a házadtól.

S megnyugtatlak, több fát ültettem életem során, mint ahányat kivágtam.

2020. máj. 31. 21:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

#4, #7: bár már leírták: a fenyő borul ki legkönnyebben.

Nagyon sekélyen vannak a gyökerei, és mindegy, hogy 5 éves vagy 50, ha jön egy nagy vihar, és úgy kap bele, akkor annyi neki.

Nem csak öreg fákat csavar ki a vihar!

A fenyő gyökerei épp csak a talajfelszín alatt vannak, nem nyúlnak le mélyre. Ezért ha valaki tudatosan tervezi a kertjét, fenyőt nem ültet a háztól olyan távolságra, ahol a törzs elborulva elérheti a házat.

Néhány hete volt egy fenyős kérdés, megpróbálom megkeresni.

Fenyőnél sose hivatkozzunk arra, hogy fiatal még...

2020. jún. 1. 12:46
 15/15 anonim ***** válasza:
2020. jún. 1. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!