Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vakonddal kapcsolatban tapaszt...

Vakonddal kapcsolatban tapasztalat?

Figyelt kérdés
Nincs vakondháló, annyit azért nem ér a kertem... . Most tavasszal nagyon aktivizálódott a kertünkben a vakond, már letettem arról, hogy kiűzöm. Fokhagyma nem segít, sörösüveget nem fogok leásni, de ahogy hallottam, az sem segít. A kérdésem, vajon nyárra mérséklődik-e a vakond túrása, vagy ha rákapott a kertre, télig meg sem áll?

2020. máj. 28. 09:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És elég egy üveget letennem? Gondolom, nem ...
2020. máj. 28. 15:43
 12/16 anonim ***** válasza:
28%
Kb. 8-10 m2-ként elég egy üveg.
2020. máj. 28. 15:59
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
vakond csapda is létezik , humánus megoldás , mert a "KRTEK" nem sérül, és messzebb elengedheted. Neten biztos találsz róla infót kb fél óra alatt összeütheted Te is 45 ös PVC csőből némi drót alulemez.
2020. máj. 28. 21:58
 14/16 anonim ***** válasza:
69%
Valóban. Létezik vakondcsapda is. Ezt el is felejtettem megemlíteni.
2020. máj. 29. 07:59
 15/16 anonim ***** válasza:
29%

A vakond fő tápláléka a földigiliszta, úgy 90-95 %-ban. Kártevőt legfeljebb véletlenül talán ásásai során, de vadászni célzottan csak gilisztákra szokott.

Vakondot elűzni lehetetlen. Ha elmegy, az azért van, mert a szomszédnál több gilisztát talál.

Vegyél csapdát, ha zavar a kártétele. Élvefogót csak akkor vegyél, ha naponta legalább egyszer (de inkább többször) tudod ellenőrizni. Ha nem megy, akkor erről tegyél le, mert a vakond megdöglik benne, akkor már humánusabb valamelyik agyonütős fajta.

2020. máj. 30. 15:49
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi az infót! Nos, ásás során nem találkoztam pajorral, csak gilisztákkal, vszeg az vonzza. Csapdázni nem akarok, elengedtem ezt a vakondok-kérdést, igazából nem akartam golfpálya-minőségű pázsitot, csak közelebb hozni a természetet. Hát az meglett :). Ha palántáim bánnák több ezer forint értékben, akkor csapdáznék azt hiszem.
2020. máj. 30. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!