40x40-es kerti lapot lerakás után célszerű tömöríteni géppel vagy kihagyható a művelet?
Nekem ilyenem van.
Én rakom le, elég lassan haladok, de nézegettem árakat, 8000 ft/nm áron raknák le.
Mire lerakom a kb 60-80 nm-es előkertet, több százezret kifizetnék, és szerintem semmivel sem lenne szebb, csak esetleg gyorsabb. Nem tömörítem semmivel, és sóders sem használok, hanem az alatta lévő kemény földet olyan mélységre kaparom ki, hogy jó legyen. Ha túl sokat szedek ki, vissza kell tölteni. Ami tavaly óta lent van, semmi baja, nem mozdult el. Azt vettem észre, hogy ott mozdult el, ahol eleve alacsonyabb volt a talaj, rá kellett töltenem, és oldalról nem volt, ami megtámassza. Én még nem értem a szélére, így szegélykövem nincs. Azokat a részeket újra kell rakni.Ha nem tud hova elmozdulni, akkor semmi baj nem lesz, egy ilyen lap 14 kg, ahova lerakod, ott marad.
Nem igazán értem, lerakás UTÁN szanaszét törné a lapokat.
Pont most a hétvégén csináltunk ilyen kiülőt a kertbe, alaposan előkészítettük a talajt aztán ráraktuk, kész. Az ilyen lapok tizen-x kilósak, tömöríti az maga alatt a talajt rendesen. :D Ha elmászkálna, akkor felemeljük és korrigáljuk.
Én nem kockáztatnám hogy összetörjem a lapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!