Ha a fűnyíró elakadt valamiben, és furcsa hangot ad ki, akkor mit kell vele tenni?
Anyukám nyírta a füvet, és valamibe elakadt a fűnyíró.
Azóta úgy működik, olyan hangot ad ki, hogy ilyen szaggatottan jár a motor. Vrúmm, trak-trak-trak, vrúm, trak-trak-trak
Mit lehet vele ilyenkor csinálni?
Mi a teendő, ilyen esetben?
Vagy szétment a fordulatszám szabályzója az ütéstől.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__10494335-benzin..
Csak kiegészítést írok: ha szerves anyagnak megy neki a fűnyíró (toboz, faág stb), általában nem baj, hacsak nem kis teljesítményű és noname. A keményebb szervesanyag, pl dióhéj esetleg lehet gond, de elvileg darálnia kell azt is, azonban mielőtt füvet nyírunk, körül kell nézni a területen és legalább nagyjából meg kell tisztítani kemény anyagoktól, két okból: a túl sok dió már kárt okozhat a fűnyíróban, szóval nem kell egy rakás diónak nekiesni nyilván, de a baj (nálatok is talán) abból szokott lenni, ha szervetlen, keménynek pl kőnek toltátok neki... Ezért kell nyírás előtt körülnézni, én pl lábammal söprögetve-csúszkálva végigmegyek a terepen előbb, persze lehet szakaszonként is tisztogatni.
Tehát néha faágtól, toboztól is ad ilyen hangot, de attól nem szokott baja lenni, csak vinnyog egyet, majd viszi tovább, de azért jobb, ha csak alkalmanként tolod neki toboznak, faágnak.
A másik, amire felhívom figyelmed, még fontosabb: ha vezetékes a készülék, akkor mindig figyelj, merre tolod, mert ha a 230 Volt vezetékre rátolod, agyon is vághat az áram! Én egyfelől a vállamra teszem a vezetéket, másfelől mindig nézem a vezetéket is, éppen merre kanyarodik, és dobálom távol a géptől. Sőt, nyírás és konnektorba dugás előtt mindig végighúzom a kábelen a kezem, hogy nem sérült-e. Ha vezeték nélküli a nyírod, akkor tárgytalan ez a bekezdésem, avval kényelmesebb.
Ja, és még hozzátenném, a kő is lehet veszélyes! Tudok olyan ismerősömről, akinek kivágta az ablakát egy kő, amire véletlen rátolta a nyírót és repült, mint a versben Toldinak! Gondolj bele, ha pl téged b.sz agyon egy kő, vagy bárkit, netán egy gyermeket... Ne adja isten... Szóval ezért nyírás előtt terepszemle!!
Csak a teljesség kedvéért teszem hozzá: a szegélyeket is el kell kerülni a fűnyíróval, mert arra ugye a szegélnyírót találták fel. A fűnyíróval a kemény szegélyek ártanak, míg a szegélynyíró épp ezért vékony.
Igen, direkt benzines fűnyírót vett anyu! 😀
De nagyon jó válaszokat adtál, nagyon köszönöm szépen! 😀👍
Ez a kert amúgy eléggé nagy, és vannak benne "izgis" részek, mert mint kiderült egy vasrúdnak ment neki (nagyon nem volt látható😐)
És hát most keresünk valami szerelőt, aki ezt meg tudja oldani, de értjük (már) valószínüleg a problémát! 😁
Nektek köszönhetően!
Szóval köszönjük! 💜😊💜
Szívesen, én sajnos szerelés terén nem tudok tanácsot adni, de lehet, hogy ír valaki erről is. Vagy ha kifizetitek a szerelőt, és az elég, te tudod.
"Nagyon nem volt látható": én épp ezért fésülöm át a terepet gyorsan, mielőtt nekiesek. ;) (Lábammal is söprögetem a füvet.) Tényleg veszélyes lehet a kemény, szerves anyag, szóval javaslom megtenni előzetesen mindig. A repülő kő nagy bajt okozhat, mint írtam, nagyobb bajt, mint hogy tönkremegy a fűnyíró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!