A zamioculcas szobanövényem kezdi kinőni a cserepét. Úgy is át lehet ültetni, hogy most éppen új leveleket/szárakat hoz? Vagy inkább várjam meg, míg "beállnak" az új levelek/szárak?
Köszönöm, átültettem és mint kiderült, több tő is van, szóval három külön cserépbe kerültek :)
Az egyik tövet leszámítva mindegyik rendben van.
Amelyik nincs rendben, annak 5 szára volt, abból kettőt levágtam ültetéskor: az egyik levágott szárnak a leveleit egyesével földbe dugtam gumóztatni, a másik levágott szárat pedig egészben tettem földbe gumóztatni. A tő maradék három szárának a levelei sárgulni kezdtek, félő hogy ki fog purcanni szegény :( Ez volt a legerősebb tő, ezért vágtam erről, szerintem a gumóhoz túlságosan közeli volt a vágás.
A gumózni dugványozott leveleket és szárat folyton nedves földben tartom, nem áztatom el, csak épphogy nedves a föld amiben vannak a levelek és a szár, és teljesen zöldek, szépek, nem sárgulnak, szerintem ennek jó eredménye lesz. Sajnálom a fő tövet, de legközelebb már óvatosabban fogom levágni a dugványoztatni szánt részeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!