Nem káros a gyomirtó?
A glialkában glifozát van, ami "az új DTD" - ahogy Pusztai Árpád mondta. Bár azóta szerintem világossá vált, hogy a DTD-nél (amit bár betiltottak a '60-as években, mégis máig kimutatható az emberben) sokkal károsabb dologról van szó.
Itt van a Monsanto cég képviselője, aki váltig bizonygatja ebben a videóban, hogy akár meg is ihatod, semmi de semmi bajod nem lesz ettől a dologtól, de amikor a riporter felkínál neki egy pohárral, akkor közli, hogy nem hülye, és némi káromkodás kíséretében elmenekül a kamera elől. Szerintem ez önmagában mident elmond erről a szerről:
https://www.youtube.com/watch?v=ovKw6YjqSfM
Neeeeem, abszolut nem kerül bele a szőlőbe, uggyan már! Igaz, hogy ott van már szinte minden élelmiszerben, az állati takarmányokban, és azokon keresztül a húsban is, ott van az esőben, és így azokban a földekben is, amik soha nem láttak közvetlenül vegyszert. Komoly problémákat okoz azokban az élőlényekben, melyeknek van sikimisav útvonala. Az embernek ugyan közvetlenül nincs ilyen biokémiai folyamata, de közvetve, a bennünk élő hasznos baktériumoknak van, és kiírtjuk vele őket. Nélkülük pedig mi is meghalunk. Az immunrendszerünk jelentős része rajtuk múlik. Az emésztésünk nagyobbik része rajtuk múlik, és ők szintetizálnak számunkra olyan anyagokat, amik feltétlenül szükségesek az egészségünkhöz, és egyáltalán a létezésünkhöz. A hangulatunk, az érzéseink összefüggenek azzal, hogy milyen és mennyi paránylénnyel élünk együtt a testünkben, különösgképpen a beleinkben. Csak szépen lassan döglünk bele, nem azonnal, ha mérgezzük a bélflóránkat, mikrobiomunkat. Előbb egy kis lyukas bél szindróma, ételintolerancia bemelegítésképpen, aztán már autoimmun betegségek jönnek, cukorbetegség, allergiák, érelmeszesegés, csontritkulás, parkinson, rák, koszorúér problémák, miegymás. De mit számít mindez, ha cserébe nincs gaz a szőlőben, ugye bár! Úgyhogy üzenem a szomszédoknak, hogy tolják csak a glialkát, és igyanak is belőle, de ne úgy, mint ez a szerencsétlen a videóban, hanem igaziból, egy korsóval naponta kétszer, de lehet többször is! Biztos ami biztos, nehogy fű nőjön a hasukban.
Őszintén, miért baj az, ha fű van a szőlőben, gyümölcsösben? Javítja a talaj vízgazdálkodását, megvédi a földet az eróziótól, deflációtól, csökkenti a talaj hőingadozást (hidegben melegen tartja, védi a közvetlen napsütéstől, kiszáradástól), ezzel élőhelyet teremt a talajban élő paránylényeknek (amik szintén legalább olyan fontosak, mint a beleinkben élő társaik), az elhalt részei humuszt képeznek, és ezek a szőlőnek is hasznosak, meg a gyümölcsfáknak is jók. Az "okos" ember meg inkább telenyomják a talajt glifozáttal, mert szerinte az úgy szebb, ha nem zöld.
Panelban lenne a helye annak, aki ilyet csinál! (Elnézést kérek a panellakóktól!)
Nagyon kérek mindenkit, hogy _ne_ használjon glifozát tartalmú vegyszert! Ha lehetséges, ne használjon semmiféle vegyszert a kertben, de glifozátot meg aztán tényleg ne. Emberiség ellen elkövetett bűn, csak éppen jó a marketingje. Nem csak saját magát gyilkolja vele az "okos" ember, hanem mindenki mást is, és nem biztos, hogy tükörbe tud majd nézni, amikor ezt majd fel is fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!