A kardvirágnak meg tud változni a színe? Pl. Egyik évben vegyes színekben ültetem, később ugyanazokból a hagymákból minden virág egy színű lesz?
Figyelt kérdés
2020. máj. 10. 13:48
11/12 anonim válasza:
Nekem volt egy olyan rózsaszín fajta (sárga torokkal), aminek minden nagy méretű hagymájából 3-5 db lett őszre. Miközben voltak fajták, amik az egyetlen nagy hagyma mellett csak apró hagymákat hoztak, amiket nem ültettem el. Ahogy a hagymákból adtam el, ajándékoztam el, így egy idő után egyes ritkább színek elfogytak, a rózsaszínek meg elszaporodtak, a mértani sorozat mintájára. Pl. 1 piros hagymából a 2. év végén is csak 1 db volt, a 3. év végén is, a 4. év végén is. A rózsaszín meg a 2. év végén 4 db, a 3. év végén 16, a 4. év végén 64. (Lett volna, ha mindet meghagyom.) Ez csak matematika...
12/12 anonim válasza:
Igen, ez így matematika.
De én évek óta nem ajándékoztam belőle, minden nagy és közepes hagymát meghagyok.
Ezt a sárga torkot épp ma figyeltem meg, tavalyról ez sem rémlik. Szerintem eddig nem volt benne sárga.
Sőt, az is nagyon érdekes, hogy most több is felülről kezdett el nyílni. Még a száron. A felső szokott utoljára kinyílni. Nem tudom, mi van ezekkel... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!