Mivel permetezzem a jázminbokrot? Az utcán van a bokor a járda és az út között. Levéltetves lett. Mivel lehetne permetezni a levéltetű ellen úgy, hogy az arra járókat ne mérgezzem? Gyerekek is járnak arra, ezért kellene valami emberbarát szer.
Bármilyen rovarölővel.
Akkor kifújod, mikor nincs ott senki, ettől senkinek nem lesz később baja, mert nem lengedezik ott a levegőben napokig, nem fogod beszívni. Max permetezés közben, de olyankor meg vigyázni kell.
Nekem a rózsám lett tetves, azt amúgy is nagyon szeretik. Mospilan-t vettem. Kb 800-900 Ft volt 4 g, 10 l vízbe elég. Én csak fél litert kevertem be, kézi fújókás permetezőben. Elég is volt. Most használtam először, és elég jó. Rengeteg tetű volt, most szinte teljesen eltűntek, elvétve van 1-2.
2 hét után lehet ismételni.
De pl. Pirimor, Actara, meg van egy csomó egyéb.
Kérhetsz ajánlást a gazdaboltban is, vagy azt veszed, amit lehet kapni, mert nem biztos, hogy lesz 5-6 féle.
Nálunk 2 féle volt, a boltos ajánlotta a Mospilant, mondjuk ez egyébként is egy bevált, neves szer.
Az ára a többinek is hasonló.
Ettől ne félj. Olyan növényvédőszert neked nem fognak adni, ha nincs nálad pisztoly, ami veszélyes lenne. Egy ilyen 4 grammos csomag Mospilant egy 20 kg-os gyerek egy az egyben megehet, és a következménye csak erős hasmenés lesz, esetleg hányás. Tehát ami mennyiség egy levélre kerül, az semmi, az csak az ízeltlábúakra veszélyes.
A Spilan olcsóbb, mint a Mospilan, és ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!