Mennyibe kerül kb 200 méter kerítést építeni a legolcsóbban?
Úgy, hogy mindent én veszek meg és én csinálok meg. (Rokonnal, nem egyedül. Egyedül sokáig tartana és nehéz lenne)
Lenne itt a közelben nálunk egy jó állapotú családi ház eladó, kihagyhatatlan ajánlat, a környékbeli ingatlanárak alatt jóval. Viszont egy gond van. A ház ugyan jó állapotú, viszont kerítés nincsen. Elég nagy a telek, kb 200 méter kerítést kellene építeni.
Viszont hiába jó ára van, épp csak a 20% önerőre van pénzünk, meg az ügyvédi díjakra, azt leszámítva marad kb 400 ezer ft. Ennyiből meg lehet oldani? Ha nem, mi az a legolcsóbb összeg, amiből 200 méter kerítést lehet építeni, plusz autó számára kapu, plusz gyalogos bejáratú kapu.
Még egyszer, csak az alapanyagárakkal számolva, a legolcsóbb kerítéssel számolva. Én próbáltam keresni a google-n, de 3000 ft/méter árra jönne ki a legolcsóbb kerítés, még akkor is ha én építem meg. De ez így is 600 ezer ft. Ettől tényleg nincsen olcsóbb?
Elképzelni sem tudom, hogy miről beszélsz.
Csináltass egy kalkulációt - akár telefonon - a kótajival és rá fogsz jönni, hogy az anyagáruk olcsóbb, mintha te szenvedsz valamilyen erőltetett gányolással.
A betonlábazatot meg vagy bezsaluzod és kiöntöd, vagy veszel zsalukövet (50 cm-es kb. 600Ft) és azt öntöd ki.
De ha tudsz szerezni deszkákat és beöntöd, akkor nyilván az a legolcsóbb.
A kapukra meg ahogy írtam, a Jófogás a megoldás.
És még valami:
Nem árt, ha előbb megvannak a kapuk és ahhoz építed a kerítést, mint a meglevő kerítéshez keresni akkora méretű kapukat, amekkora lyukat hagytál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!