Kezdőoldal » Otthon » Kert » Almafa levélfodrosodás -...

Almafa levélfodrosodás - lehetséges? Fiatal almafánkon tafrina szerű betegség jelent meg. Én úgy tudtam, hogy ez barack betegség. Lehetséges almafánál is? Mit lehet vele tenni? (Kezdő vagyok a témában)

Figyelt kérdés

2020. ápr. 30. 23:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem lehetséges.

Fotó alapján lehetett volna pontosat mondani, de szerintem ez az almapirosító levéltetű lesz. Vegyél rá valami felszívódó, levéltetűkre ható szert, és tapadásfokozóval ezt alkalmazd, a legnagyobb megadott dózisban. Egyszer elég, ha jól csinálod.

2020. máj. 1. 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:
53%

Van ilyen.Vegasol-eRES.Olajos permet szer.

10 l víz,40-50 ml szer.

2020. máj. 1. 14:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az egy kontakt szer, ami egyrészt nem éri el a betekeredett részben lévő levéltetveket, másrészt a réztartalma miatt leégeti a kicsi almákat, tiszta haszon. Zöldbimbós állapot és a termés viaszosodása közt nem szabad rezet használni almára, ez alapismeret.
2020. máj. 1. 15:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A "pirosító" találó a jelen esetben, ugyanis a levelek összepöndörödnek, megpirosodnak. Ezért gondoltam a baracknál általam is ismert levélfodrosodásra.

Sajnos a kontakt szerekkel én is úgy érzem, hogy nem sokra mennék mert az összepöndörödött részben vannak a tetvek, nem fogja elérni őket a szer.

Egyelőre a hangyák fára feljutását próbálom megakadályozni, illetve levágtam a fertőzött részeket.

De ha van esetleg még valami ötlet, szívesen veszem.

2020. máj. 2. 22:21
 5/5 anonim ***** válasza:
77%
Na, akkor kb. ki kell vágnod a fát, ha levágod a levéltetves részeket. Amelyik levél nem láthatóan levéltetves, azokon is van már pár darab, és szépen elszaporodnak. Nincs más megoldás, csak a felszívódó permet. Nem fognak szívinfarktusban elhalálozni, a koronavírust is túlélik. :)
2020. máj. 3. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!