Almafa levélfodrosodás - lehetséges? Fiatal almafánkon tafrina szerű betegség jelent meg. Én úgy tudtam, hogy ez barack betegség. Lehetséges almafánál is? Mit lehet vele tenni? (Kezdő vagyok a témában)
Nem lehetséges.
Fotó alapján lehetett volna pontosat mondani, de szerintem ez az almapirosító levéltetű lesz. Vegyél rá valami felszívódó, levéltetűkre ható szert, és tapadásfokozóval ezt alkalmazd, a legnagyobb megadott dózisban. Egyszer elég, ha jól csinálod.
Van ilyen.Vegasol-eRES.Olajos permet szer.
10 l víz,40-50 ml szer.
Köszönöm a válaszokat.
A "pirosító" találó a jelen esetben, ugyanis a levelek összepöndörödnek, megpirosodnak. Ezért gondoltam a baracknál általam is ismert levélfodrosodásra.
Sajnos a kontakt szerekkel én is úgy érzem, hogy nem sokra mennék mert az összepöndörödött részben vannak a tetvek, nem fogja elérni őket a szer.
Egyelőre a hangyák fára feljutását próbálom megakadályozni, illetve levágtam a fertőzött részeket.
De ha van esetleg még valami ötlet, szívesen veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!