Kezdőoldal » Otthon » Kert » Nem lesz baja a kerti növények...

Nem lesz baja a kerti növényeknek?

Figyelt kérdés
Az van hogy van egy szomszéd telek , ami üres tehát az önkormányzaté. Pár napja pedig azon a telken permetezték a gazt. Nagyon büdös volt az udvarunkon is érződött a szaga. Ez gondolom olyan vegyszer amitől elsárgulnak,elpusztulnak a növények. Tehát arra lennék kíváncsi hogy az én kezemben lévő fáknak,növényeknek lesz e baja? A kerítés környékén is van néhány fa. Nem tudom hogy ez a permet(vegyszer) mennyire jöhetett e át a kerítésen. Drót kerítés van.

2020. ápr. 23. 14:18
 1/5 A kérdező kommentje:
* én kertemben lévő fáknak,növényeknek
2020. ápr. 23. 14:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Légyszi válaszoljatok
2020. ápr. 23. 14:54
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Nem azért válaszolunk, mert külön kérted, hanem mert szeretünk válaszolni. :)

Az elképzelhető, hogy gyomirtóztak. Ha önkormányzat emberei gyomirtóznak, akkor 99 %, hogy glifozátot használnak, mert veszélyes szerhez senki nem ért ilyen helyen. Bár annak nincs túl erős szaga, kiszóráskor én még soha nem éreztem, de az is igaz, hogy nem szoktam szagolgatni. Megkérdezhetted volna, mit használnak.

Azt nem tudhatjuk, hogy lesz-e bajuk a fáidnak, növényeidnek, mert nem láttuk az akciót. Csak azt lehet tudni, hogy lehet bajuk. A fák legfeljebb megsárgulnak, de azt is csak akkor, ha nem csak a füvet permetezték, hanem a bokrokat, fákat is. Mivel a glifozát talajon keresztül nem hat, csak zöld részen szívódik fel a növénybe. De a lágyszárúak akár el is pusztulhatnak nálad, amik lent vannak a talajszinten, ha közvetlenül a drótkerítés tövét is permetezték. Minden attól függ, hogy mennyire figyeltek oda a munkát végzők, és mennyire meg milyen irányba fújt akkor a szél. A szag önmagában nem okoz kárt.

2020. ápr. 23. 17:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon büdős volt pedig.

Olvastam hogy az emberi egészségre is káros.

Nem normálisak.

2020. ápr. 23. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Olvasni mindent lehet, és mindennek az ellenkezőjét is. :)

A glifozát halálos adagja kb. megegyezik a konyhasóéval, azaz, testsúlykilogrammonként 3 gramm. Csak egyes növényvédőszergyártók nem tudják eladni a drága termékeiket, ameddig lehet kapni olcsó és hatékony glifozátot, ezért világméretű kampányba kezdtek ellene.

2020. ápr. 25. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!