Milyen szobanövény szeretne nálunk élni?
Tudom a kérdés kicsit fura.
Olyan szobanövényt szeretnék ami lehetőleg virágzik néha.
A szobám ablakába lenne a helye ahova nem süt a nap szinte soha, csak fény jön be. Sajnos pár virágom ezt nem szereti ezért elkezdtek nagyon megnyúlni felfele.
A vízigénye bármilyen lehet azt tudom neki biztosítani.
A mostani virágaim az orchidea (a leggyakoribb fajta , nem tudom a pontos nevét talán lehet hogy lepke orchidea) és fokföldi ibolya nagyon szeret az ablakban lenni. Viszont a kaktuszom meg régen a mimózám illetve a korall virágom elkezdett nagyon megnyúlni. Ugy olvastam kevés nekik a fény.
Milyen virágot ajánlotok ami szeretné ezeket a körülményeket?
Helyesbítek: a ránclevél latin neve helyesen Alocasia.
Viszont legjobban jársz, ha a virágüzletben megkérdezed az eladótól, hogy mije van és melyiket ajánlja.
Árnyék is van, vagy tájolás miatt nem süt be a nap?
A fokföldit nyomasd, mindenféle színben. Nálam gyerekkoromban északi ablak előtt a fokföldi ibolyák mindig tömve voltak virággal. Árnyék nem volt, első emeleti lakás volt, tehát nagyon sok fény jött be, csak éppen a nap nem sütött be. Ha az ablak közelében fák vannak, akkor nem nagyon fog működni a dolog. Ezen meg az orchideán kívül nem sok virágzóban gondolkodhatsz.
Kaktuszt nem lehetséges fűtött lakásban nevelni, nyáron esetleg elvannak ablakban, de télen hűvös helyen kell őket tartani. A korallvirág dettó, szintén hűvöset igényel, csak annál a fény is lényeges télen is. Szóval, nem a fényhiány, hanem a meleg miatt buktak meg ezek a projektek.
Ohh hát rendben
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!