Linnax kérdése:
Rotakapa vásárláshoz HOZZÁÉRTŐK tudnának tanácsot adni?
Figyelt kérdés
Idős nő vagyok, sok minden nehezemre esik már. Rotakapát vennék, egy nagyszobányi területre, de ásni sem tudok a csípőm miatt. Elektromosat szeretnék, ásás híján nem a legkisebb teljesítményűt, de elég könnyűt, hogy elbírjak vele. A föld normál állagú, nem homokos, nem agyagos. Szakemberek, gyakorlott kertészek segítségét kérem.2020. ápr. 15. 15:44
1/6 anonim válasza:
elektromos rotakapa ásásra nem való , az olcsó 100eft alatti benzinesek sem
2/6 anonim válasza:
a rotakapát felejtsd el. Meg sem bírnád mozdítani a legkisebbet sem és nem is tudnál ilyen kis területen megfordulni vele.
3/6 anonim válasza:
Egy rotakapával nem birkózol meg, az áráért meg a jóisten tudja hányszor felássák neked.
4/6 anonim válasza:
Ugyanezt mondtam nyugdíjas nőrokonomnak, hogy ezzel az elektromossal ő nem fog megbirkózni. Pedig akkor még elég fitt volt. Meg önfejű.
2x használta, mindkétszer elkezdte a sírást, aztán pár év után eladta. Ezek a kis elektromosak csak pattognak a föld tetején, erő, testsúly, reflex kell hozzá (vagy homokföld), hogy ne gázolja le a veteményt. Valamint kell hozzá valaki, aki tartja drótot, hogy ne törj le vele mindent. Fűnyírónál tudod húzni a madzagot a gyepen, de a növények közt nem.
Ásásra keress egy munkanélkülit, 2 E-ért meg egy sörért megcsinál 20 m2-t, ásás enélkül nem lesz rendes terményed. 1 évet esetleg ki lehet hagyni, többet nem.
5/6 anonim válasza:
Az elektromosok max homokos talaja valók,de ide sem mélyebb kapálásra . Csak olyan vakargatásra .
6/6 anonim válasza:
Fiatal nő vagyok aki a fizikai munkához szokott, úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy nem fog menni. Én magam sem bírom el a rotát, mindig a férjem rotálja fel a kertet. Nehéz lenyomni a földbe nagyon. Keress embert aki felássa neked. Vagy esetleg saját géppel rotál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!