Ezek az orchideák nagyon csuffadtak?
Heti 1x locsolom őket, akit nem szívnak fel alulról, azt leöntöm róluk. Maga az ablak csak pár órára napos, hőmérsékletre inkább 10-15 fok.
Helyeztem át őket máshova?
Nem szeretném, ha kipusztulnànak😏
Elnézést, * helyezzem akart lenni.
Tàpoldatot nem kapnak.
Bocs, de mit jelent a csuffadt szó? Még sosem hallottam vagy olvastam sehol, pedig elég nagy szókincsem van.
A képeidet láttam, nekem semmi gázos nem jön le belőle, de nem értek túlzottan a virágokhoz (mint egy kertész), csak szeretem a szépet, a természetet és a növényeket.
Elnézést rosszul írtam. Csoffadtra gondoltam, ami azt jelenti, hogy aszott.
Csak egy kis segítséget várnék, hogy napfény kellene-e nekik több, vagy víz, mert eléggé olyan kis összeszikkadtnak néznek ki, de nem akarom kirohasztani sem őket.
Köszönöm.
Megpróbálom átrakni másik ablakba.
Az orchideák azért(is) vannak átlátszó cserépben, mert akkor kell locsolni őket, ha a gyökereik fehérek vagy szürkék. Mihelyt meglocsolod őket, a gyökerek zöldes árnyalatúak lesznek és ameddig ilyenek, nem kell őket locsolni.
Nekem is - hosszas virágzás után - most "csoffadtak", mert időnként megpihennek. Pedig az enyémek igazán jól érzik magukat a helyükön, már hoztak nálam külön virágnyelet, bimbókat, virágokat.
Nem kell nekik a folyamatos napfény, de kell a világosság (nekem keletre néző ablakaim vannak), de nem szeretik a huzatot és a mozgatást.
Ha neked az ablakban vannak, akkor érheti őket huzat, vagy ha szellőztetéskor elveszed őket, utána visszateszed, lehet azt a mozgatást nem szeretik.
Egyébként nem néznek ki rosszul, amikor elvirágoztak a szárat ne vágd vissza.
Itt meglepő dolgokat olvashatsz, pl.:
bimbók elszáradásához vezet, "ha a közelében huzamosabb ideig érett gyümölcs van."
Ez is hasznos:
Gondolom, nappal fel van húzva a redőny, nem?
Pár óra napsütés tökéletesen elég nekik.
Elég sárgásnak tűnnek a levelek. Ez csak a fotó hibája? A régebbi növényeknek mindenképpen tápoldat kell, az újaknak se árt.
Eddig mind a két virág egy plusz kaspóban volt benne. A lila virágnak a közvetlen kis cserepe nem is átlátszó hanem színtiszta fehér (kép). Ezt gondolom mindenképp át kell ültetni. Àtültethetem ebbe a lila, félig átlátszó műanyag kaspóba - az alja lyukacsos (kép)?
A fehér orchidea gyökerei szürkés fehérek voltak beáztattam őt vízbe, jól megszívta magát,körülbelül 5 perc alatt, most már zöldek a gyökerei.
A lila orchidea gyökereit nem is látom ugye, mert fehér a kaspó. De most azt is beáztattam egy picit, mert nem érzem túl nehéznek a virágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!