Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyiért lehetne kiadni...

Mennyiért lehetne kiadni ezeket a szerbiai földeket?

Figyelt kérdés

20 éve nem jártam Szerbiában.

Egyetlen egy rokonom volt Szerbiában, apum nagynénje, aki után most örököltem.

Tényleg nem ismerek senkit aki segíthetne.

Tehát 3 parcelláról volna szó, 3 különböző településen.

Óbecse 2,82 hektár

Temerin 4,1 hektár

És Csúrog 1,73 hektár

Inkább kiadáson gondolkozom, nem szeretném elherdálni az értékét.

Valaki tudna árat mondani hogy mennyit kaphatnák érte?

Illetve hogy ki bérelné ki?

2020. ápr. 12. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én lemennék lekaszálni a területet, és a helyiektől érdeklődnék. Hátha valakinek régótá fáj már rá a foga.
2020. ápr. 12. 19:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Helyben kéne érdeklődni szerintem is, de most úgyse tudsz menni. Majd ha rendeződött a koronavírus helyzet.
2020. ápr. 12. 19:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Eddig ki volt adva.

Viszont egy öreg bácsi dolgozott 2 parcellát, aki fél éve meghalt.

Pont apámnak mesélte hogy kell új bérlőt keresnie, de sose mondta h mennyit kapott érte.

A harmadik parcelláról fogalmam sincs hogy bérbe e volt adva.

Csak úgy nagyságrendileg volnék kíváncsi hogy mennyivel számolhatnek évente

2020. ápr. 12. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A hagyatékból nem lehet előtúrni korábbi szerződést? Szerintem ott is kell kapjon egy igazolást a kifizetett bérleti díjról.

Felénk egyébként aranykoronához mérik általában a bérleti díjat, nem pedig direktben csak területhez.

De tényleg a környéken kellene érdeklődni. Vagy meghirdetni szerb oldalakon és megnézni az ajánlatokat.

2020. ápr. 12. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Ott kellene érdeklődni, ahogy előttem is mondták, mert lehet eladhatatlan. Van egy Szerbiából áttelepült házaspár a cégnél, Ők azt mesélték, hogy onnan mindenki menekül, mert annyira odavan a gazdaság. Ők is otthagytak mindent, és tervezik, hogy mennek innen a németekhez majd.

https://www.youtube.com/watch?v=ihNX7r0yALY

2020. ápr. 12. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
60%

Túrd át majd a hagyatékot, hátha érvényes szerződés van a 3. darabra. Valami papírt biztos találsz a bérleti díjról is, az nem szóbeli megállapodásra szokott menni.

Nálunk a földhivatalban is be vannak jegyezve a bérleti szerződések, mert a területalapú támogatást úgy tudja felvenni a bérlő. Lehet, hogy ott is van ilyen, szóval szét kell majd nézni ott is a földhivatalban, ha papír lesz a kezedben a tulajdonjogról.

Valami kinti intézkedő személyt mindenképpen kellene szerezni, mert most még le lehetne szerződni valami kukoricatermelővel vagy ilyesmivel, még ha csak kevés pénzre is, viszont egy hónap múlva már nem annyira, és nem csak hogy elesel az éves bérleti díjtól, hanem nyomni fogják a büntetést a gazos földre.

2020. ápr. 13. 07:44
 7/7 anonim válasza:
Èn itt élek, vajdaságban a legtöbb helyen igen jó minősègű földek vannak, 1hold èrtèke kb 5000-6000eu. Persze azèrt helyzetfüggő. Egyik települès sincs a közelemben de ilyenkor a szomszèd földtulajt szokták elsőkènt megkèrdezni azt pedig a hivatalban lehet kideríteni ha nem ismered. De gondolom lesz hagyatèki tárgyalás, ott több infót kapsz majd, gondolom a földeket sem tudod konkrètan hol vannak. Esetleg a magyarszóban vagy valamelyik vajdasági csoportban meghírdetheted. Ha akad valami kèrdèsed akkor szívesen segítek amiben tudok! :)
2020. ápr. 17. 03:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!