Rövid tenyészidejű egynyári virágmagokat vethetek egyből szabadföldbe, vagy mindenképp palántázni kell?
Kertes házba költöztünk múlt ősszel, amit szeretnék kicsit szebbé varázsolni. A területet már kigazoltam, amibe néhány mutatós, kezdőknek való virágot ültetnék el.
Sok cikket elolvastam, ami alapján az alábbi magokat vettem meg: sóvirág, körömvirág, sarkantyúka, porcsinrózsa, pillangóvirág, legényvirág.
A gazdaboltban az eladó szerint 2-3 hét múlva ezeket egyből elvethetem szabadföldbe, a cikkek alapján a sóvirágot, legényvirágot, és van ami szerint a pillangóvirágot is palántázni kell elsőkènt. A tasakokon található infrografika szerint viszont mindegyiket elő kell palántázni. Eléggé elbizonytalanodtam, így szívesen fogadnék tanácsokat gyakorlottabb kertészektől.
Bocsi, reggel csupa hülyeséget írtam. :)
Nem kék van felénk, hanem ez az évelő rózsaszínes-lilás vagy minek nevezzük, amit linkeltél. Plusz még fehér évelőt is láttam, de azt nem vadon. Erről a sárgásról viszont még nem is hallottam.
Én ezt a százféle színű egynyárit termelem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!