Diófát szabad formára igazítani?
Igen, annak utánanéztem, hogy ilyen szempontból különleges fa, mert csak akkor lehet metszeni.
Köszi a válaszokat!
Nem jól írják, mert legkésőbb tél végén be kell fejezni. Tavaszi metszésnél erős nedvfolyás lép fel, egy vastag ág esetében akár 2 hónapon keresztül is folyik, és ronda nyoma marad a törzsön.
Ha erősen megnyirbálod a diót, az nagyon erős hajtásnövekedést fog okozni. Nálam ágtörést követően a következő évben 3 m-es hajtások fejlődtek, amik aztán a következő évben széthajlottak az új növekmény súlya alatt, és nagyobb területet borítottak be, mint előzőleg az eltört ág. Szóval csak óvatosan a fűrésszel.
Ültess új fákat oda, ahova szeretnél, A diót pedig egyelőre hagy békén. Az új csemeték még bizonyára el fognak férni mellette/alatta....
És várj nyár végéig, akkor vágj csak le a dióból! Tényleg káros neki ilyenkor...
A szó szerinti formára igazítást nem szereti... De ha mindenképp vágni kell belőle, azt nyár végén, ősz elején...!
Rosszul kérdeztem. Tudom, hogy csak nyár végén lehet metszeni.
Nem is formára igazítani akarom, hanem visszább vágni kicsit, hogy mást is lehessen ültetni.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!