Átültettem a bambuszt. Megmarad?
Építkezési területen, sitten találtam egy nagy köteg bambuszt. Nosza, gondoltam átültetem, ne sínylődjön szegény. Kiástam, leráztam róla a földet, óvatosan szétválasztottam szálakra és trágyázott, fekete földbe elültettem.
Azonban halódik. Mattul a levele és kókad. Valamit rosszul csináltam? Menthető még?
Azt rosszul csináltad, ha nagy lombbal ültetted el. Vissza kell vágni, hogy ne párologtasson többet, mint amit a gyökere fel tud venni.
Meg ha leráztad a földet, azt is rosszul csináltad. Idő kell neki, hogy a gyökérszőrök hozzátapadjanak az új helyen a talajszemcsékhez. Jó lett volna egy bokorban, úgyis szaporodik annyira, hogy pár év múlva megbánod az egészet. Le szoktak ásni körbe valami hullámlemezt vagy ilyesmit, hogy ne tudjon elterjedni.
Képzeld el, nálunk a kertben van bambusz. Mi nem ültettük, hanem csak a szomszéd.
A kerítés mellé ültette, de kb egy méterrel a kerítéstől. Annyira erős a gyökérzete, hogy ÁTJÖTT alatta.
SZóval szerintem nem lesz baja neki, max az a szál elpusztul, de biztosan a földben tovább fog előtte gyökerezni és kifog újra hajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!