Milyen fafajta? Épp virágzik. (Ld fotók. )
Lehetséges, hogy japáncseresznye? Utóbbi nem hoz termést, dísznövény. (Nem tudom biztosan, inkább feltettem a kérdést itt.) Vagy pedig másfajta cseresznyefa, és hoz termést?
Egyébként csupán két méteres, szinte csemete.
Az 100%, hogy nem cseresznye.
A tipikus cseresznyefákra nem hasonlít annak teljesen más a növekedési formája az ágai és a virágzata.
Amit én láttam eddig cseresznyefavirágot az fehéren virágzott.
Igy elsőre azt mondanám őszibarack, ha gyümölcsfa akkor valszeg valamiféle barack lesz, ha diszfa akkor nincs tippem. Az utolsó előtti képen az a vastag ág viszont kajszibarackra utal.
Szerintem még igy sem hasonlit.
A linken amit küldtél is több rétegből állnak a szirmok a te képeden csak egy réteg van.
A google képek amiket kidob is alátámasztják ezt
Nem mandula. A mandula tavalyi vesszői zöldek, ennél meg nem. A mandulánál csak kicsi pirosas bemosás lehet a vesszőn, az őszinél meg mindig sokkal erősebb a bemosás, az erősebb vesszők meg teljesen pirosak-barnák.
Valami őszibarackféleség. Az ilyen nagy szirmú virágok a félvad barackoknál és nektarinoknál jellemzőbbek, de azért minőségi fajtáknál is előfordulnak.
Nyáron megtudod...
Az őszibarack jellegzetes hegyes levélkezdeményeit nem lehet sárgabaracknak nézni. Csak a mandula hasonlít hozzá, de annál meg a vesszők színe más lenne. Ezen a képen látni sárgabarackot, teljesen más:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!