Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ki lehet tenni a rózsát?

Ki lehet tenni a rózsát?

Figyelt kérdés

Még nőnapra kaptam egy cserepes rózsát, ilyen tescoban vásárolhatót. Egy hétig nem voltam itthon, elszáradt sok hajtás rajta,mert akit megkértem,nem locsolta. De még él, van rajta friss,egészséges hajtás.

Mégsem akar nagxon virulni. Arra gondoltam, lehet azért,mert nem kap elég fényt.

Szerintetetek,ki szabad tennem a szabadba, vagy inkább vigyem másik szobába?

Esetleg még pár ötlet hogy élesszem újra fel?

Metszés?

Földcsere??

Előre is köszi 😊

#gondozás #rozsan
2020. márc. 20. 09:10
 1/3 anonim ***** válasza:
A rózsák kifejezetten hidegtűrők.
2020. márc. 20. 10:02
 2/3 anonim ***** válasza:
A rózsák kifejezetten kerti növények. Nem a locsolás hiánya a gond, hanem a szoba. Minden cserepes rózsa halálra van ítélve a lakásban. Ültesd ki, szabadföldbe, akkor van esélye.
2020. márc. 20. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Így van, ez nem szobanövény.

Ha 3 vagy 4 tő van a cserépben, akkor mindet külön lehet ültetni. (Nekem így lett anno az első törperózsa-sorom, hogy vettem 2 cserép kiszáradt rózsát, aztán fél méterenként elültettem a 8 db-ot.) Ültetés után metszd is meg őket.

Télen meg se kottyan nekik a -20 fok, de most lakásban voltak tartva, lehet, hogy még a -5 is baj lesz, amit hétfőre meg keddre jósolnak. Szóval, én valami fűtetlen helyre tenném most, aztán kedden, a fagy elmúltával kiültetném.

2020. márc. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!