Hogyha tavasszal a kertek nem lennének felásva hanem csak azok a kis gödrök ahová vetnek valamit, nem is teremne?
Ha azok a gödrök akkora méretűek, vagy nagyobbak lennének mint amekkora a kifejlett növény gyökérzete lesz, akkor működőképes a dolog. De más lesz így a vízgazdálkodása a területnek. Én paprikát termesztettem úgy, hogy képeztem egy arasznyi mélységű és arasznyi szélességű 5 méter hosszú árkot. Árasztáshoz. Lefedtem egy 5x2 méteres geotextillel, hogy ne gyomosodjon. Ez a geotextil az árok két oldalát kb 80 centi szélességben végig beborította mind a két oldalon. Na ezt megfelezve jelöltem ki a tőtávokat a paprikához. És 40 centinként X alakú bemetszéseket tettem a geotextilbe, és csak ott lazítottam fel rendesen a földet ahova bepalántáztam a paprikát. Meg egy kis pelletált trágyát is kevertem oda a földhöz.
Ezt a területet úgy locsoltam, hogy a középső árkot árasztottam el, és a szétszivárgó víz táplálta a paprikát. Két évig bírta, az UV tavaly már nagyon szétégette, az idén fel kell újítanom. De a paprika szerette.
Lényegében a tökféléknek a területét sem ásom fel teljesen, csak a fészket. De az jóval nagyobb, mint a paprika alá megművelt gödröcske. A cukkini, az istengyalulta tök és a sárgadinnye is szépen termett ilyen módon. Mással nincs tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!