Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaktusz miért nem akar virágoz...

Kaktusz miért nem akar virágozni? Látszólag semmi bajuk, de sose virágoznak.

Figyelt kérdés
2020. márc. 8. 19:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Feltehetően rossz az elhelyezés, nem kapnak elég fényt ill. megfelelő hőmérsékletet. Nyáron meleg és sok fény (esetleg tűző nap, bőségesnek mondható víz, télen kevés vagy semmi víz, de sok fény, pl. déli ablakban. Nem kell attól tartani, hogy az összezsugorodott, pirosasra színeződött növény már halálán van.
2020. márc. 8. 20:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron tényleg meleget és tűző napot kell neki biztosítani, de ősszel, tél elején vigyed hűvös (4-5 fokos) helyre, csökkentsd az öntözését, mert ilyenkor nyugalomra van szüksége. Mínusz 4 fokos hideget vígan bírja. Én már mindet kiraktam az erkélyre.Bizonyára azért nem virágzik, mert télen nincs nyugalomban: hűvös hely, szárazság, picike öntözéssel (néha-néha).
2020. márc. 8. 22:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

-4-et azért nem mindegyik bírja, de -1-2-t majdnem mind.

De a többivel teljesen egyet tudok érteni, az lehet a baj, hogy nem pihennek télen, hanem lakásban tartod őket. És ahogy pl. a gyümölcsfák, ők is a hideg után beköszöntő melegtől számolják az évet, ebből tudják, hogy mikor kell majd virágozniuk. Nálad nem tudják.

Ha nincs hűvös, fagymentes, világos helyed, akkor kaktuszoknak a sötét telelőhely is tökéletes, ha hidegben vannak. Régebben én is vaksötétben teleltettem, amikor még csak 20-30 volt. Mivel hidegben nem fejlődnek, ezért semmilyen hatása nincs rájuk a fénynek vagy sötétnek. És hidegben persze teljesen szárazon kell őket tartani.

Nálam a fűtetlen előtérben telelnek jelenleg, van olyan korai, narancssárga virágú Rebutia, ami épp most virágzik. Lassan már meg kellene ejteni az első idei öntözést.

2020. márc. 9. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!