Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van egy kertem, amit évekig...

Van egy kertem, amit évekig nem használtam. Most egy kb.100 m2 -es részt szeretnék felhasználni, konyhakertnek. Milyen és mennyi műtrágyát szórjak ki erre a területre?

Figyelt kérdés
2020. febr. 20. 18:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
És nem csak a tápanyag kell a növényeknek, hanem a giliszták, a mikro organizmusok, a gombák, ecetera ecetera... a tömény műtrágyával csak kinyírod.
2020. febr. 21. 20:31
 12/16 anonim ***** válasza:
60%

Na, hát ha bedőltél a no-till divatnak, akkor nyilvánvalóan nem értesz a növényekhez.

A kultúrnövények közt is vannak mélyre nyúló gyökerűek, azok már felhozták, amit lehetett. Szegény parlagfűnek már nem maradt semmi. De ha egyszer is ásnál a kertedben mondjuk 1 m mély gödröt, vagy jó esetben akár csak 50-60 cm mélyet, akkor megértenéd, hogy miért sántít az elképzelésed.

Műtrágyával nem tudsz semmit kinyírni. Akkor bármilyen talajlakó gomba meg kártevő ellen lehetne védekezni egy kicsit töményebb műtrágyával. Sajnos, nem így van.

2020. febr. 22. 06:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy szerinted senki nem ért semmihez, csak te - mindenhez.

Nem én vagyok a másik 65%-os, az utóbbi 3 válasz nem az enyém.

De sebaj, mert minden kérdésnél ugyanezt tapasztalom: nem igazán vagy képben, de úgy állítod be, hogy rajtad kívül senkinek nincs igaza.

Pedig nem írsz jó dolgokat, kert témakörben legalábbis biztosan nem.

Azt írod, nekem nincs tapasztalatom, de tévedsz. Nekem van, igaz nem évtizedes, de tény, hogy nem vagyok 60-70 éves. Hosszú évek óta kertészkedek, 2 ilyen atomgazos kertet hoztam vissza művelésbe.

A leírásaidból nekem úgy tűnik, hogy te viszont csak olvasod az okosságokat, és soha nem próbáltad.

2020. febr. 22. 10:42
 14/16 anonim ***** válasza:
60%

Tehát aki nem ért a kerthez itt a Gyakorin, az mind 65 %-os. Lehet.

Azt hiszem, nem vagy abban a helyzetben, hogy meg tudd ítélni, jókat írok-e, vagy sem. Pár hosszú év nagyon kevés a kertben, ennyi idő alatt nem sok problémával fut össze az ember. Mentsd el a hsz-aidat, 20 év múlva nevetni fogsz magadon. Én is mosolygok néha a 15 évvel ezelőtt hsz-aimon, ha pl. kidobja a gugli. (2005 óta van netem, előtte csak szakkönyvekből tanultam.) Ennyire amatőr elgondolásokat ugyan nem írtam, mint amik itt megjelennek 65 %-osoktól, de azért egyszerűbbnek hittem a kertészkedést. (Úgy mellékesen, jelenleg majdnem fél hektáron termelek - részben eladásra - mindenféle zöldséget, gyümölcsöt, vágott és cserepes virágot, dísznövény, fenyőt, ilyesmiket. Még így évtizedek után is gyakran futok bele új betegségbe vagy kártevőbe, egyéb gondba, amikhez onnantól fogva már érteni fogok.)

2020. febr. 22. 16:37
 15/16 anonim ***** válasza:
53%

Nem a válaszaim nevetségesek, hanem a cinizmusod.

A válaszadók kb egy 40%-os sávban mozognak, mert ugye nem nagyon látunk sem 17%-os, sem 98%-os válaszadókat.

Tehát az elgondolásod szerint itt mindössze kb 40 ember válaszolgat, és ha két embernek ugyanaz a %-a, akkor az csak ugyanaz az ember lehet.

A válaszodból ismét ugyanaz jön le: csak neked van igazad.

Hogy nem tudom megítélni, jókat írsz-e? Már hogyne tudnám. Ellentéteseket írsz azzal, amiről többeknek van személyes tapasztalata. De ezt is ledegradálod, hiszen az a tapasztalat NEM a TIED. Akkor tehát semmit nem ér.

Mert kb 10 évnyi tapasztalat egyenlő a nullával.

Több válaszodnál is ez jön le, bárki bármit ír, te egyből degradálsz, egyből osztod az észt.

Szerintem vissza kéne venned, mert nagyon nagyképű vagy, és a válaszaid sem helyesek. De nyilvánvaló, hogy ezt sem fogod tudni elfogadni. Vannak ilyen emberek, akik nem képesek együttélni a tudattal, hogy másnak igaza lehet.

2020. febr. 22. 17:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm az őszinte hozzászólását!!
2020. febr. 23. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!