Fúrt kút árammal, vagy kerti csap viízórával?
Figyelt kérdés
Van egy 1000nm es telkem, aminek kb a felét be akarom ültetni zöldségekkel. Hogy gazdaságosabb locsolni? Fúrt kútról ami épp hogy csak folyik, áram, vagy vízórás kerti csap amely viszont szuperül műxik. Szóval áramot fogyassza, vagy vizet? Melyik az olcsóbb?2020. febr. 3. 09:36
1/8 anonim válasza:
A kútvíz olcsóbb. Nálunk a wc tartály és a mosógép is kútvízre van kötve, egy jó szivattyúval nem csak éppenhogy folyik.
2/8 A kérdező kommentje:
Azért folyik éppenhogy, mert a régi tulaj már két éve nem használta, és úgy tudom hogy valamit ilyenkor csinálni kell,, de hogy mit és mivel azt nem tudom, hülye vagyok hozzá. A régi tulaj meg mielőtt elmondhatta volna sajnos meghalt.
2020. febr. 3. 09:56
3/8 mindentudó99 válasza:
Ha újat fúratsz is jobban jársz. De nyilván azt a régit kell hozzáértővel megnézetni lehet javítható. Hálózatról anyagi csőd öntözni.
4/8 A kérdező kommentje:
Szóval azt mondjátok hogy a szivattyúval van a gond? Úgy hallottam hogy valamit fel kell tölteni vízzel, meg légteleníteni vagy mi a fészkes fenét kell.
2020. febr. 3. 10:13
5/8 mindentudó99 válasza:
Bármi lehet a szivattyú szimeringes pl. Vagy csak valahol csatlakozónál kiment a tömítés. Ha van norton kút ott is lehet baj. Valahol levegőt szipákol. Nézze meg egy hozzáértő. Lehet egy óra ráfordítással megoldódik minden. A hálózati locsolást felejtsd el. Ehez egy hozzáértő szomszéd is elég pár doboz sörért
6/8 anonim válasza:
A fúrt kút olcsóbb, több vizet (értékben) ad mint amennyi áramot elfogyaszt.
7/8 A kérdező kommentje:
Most beszéltem a lányával és azt mondta hogy ilyenkor alacsonyabban van a víz (Palotás, Nógrád megye) próbáljam lejjebb engedni a szivattyút. Plusz hogy évek óta nem használták, tele lehet a szivattyú iszappal. Amúgy tényleg tiszta saras víz jön belőle,,, egy darabig, utána tiszta. Lehet hogy tényleg egy kicsit föl le kéne mozgatni hogy bele találjon a szivattyú a vízbe?!
2020. febr. 3. 14:23
8/8 anonim válasza:
Lehet, hogy már így is belelóg az iszapba. Aztán ha bekapcsolod, csinál ott magának egy kis tiszta üreget. De próbáld ki, meglátod, hogy mi lesz.
Nálatok 1 m3 vezetékes víz (szennyvízdíj nélkül) úgy 350-400 Ft közt van.
Ha van egy kis 500 W-os szivattyúd, akkor mondjuk rossz esetben 4 óra is kell neki, hogy kiszedjen 1 m3-t. (Jó esetben meg félóra.) 4 óra alatt elfogyaszt 2 kWh áramot, ami 70 Ft körül lehet, de mindenképpen 100 alatt. Ehhez hozzá kell adni a szivattyú árát (ha másik kell időnként), de hosszú távon még így is nyerő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!