Ezek milyen kaktuszok?
Az elsőről tudok képet mutatni:
A második viszont kicsit nehezebb, mivel nem boltban vettem, hanem ajándékba kaptam valakitől, akivel már nem tartom a kapcsolatot.
Szóval nagyjából 8 centis, alakra azt mondanám, hogy oszlopszerű, de nem teljesen, mintha 3 ovális gömbszerűség lenne egymáson átmenettel. Nem lapos. Nem szőrös, Pici és rövid fehér tüskéi vannak, nem spirál, hanem egyenesen egymás fölött, egymással párhuzamos csíkokban vannak a tüskecsoportok. Nálam még nem virágzott, locsolás után a teteje megduzzad, szinte gömb lesz. Olyan 2 centi átmérőjű lehet. Újabb öntözésig teljesen karcsúvá is válhat.
Az első megvan, hogy valami szemölcskaktuszféle, màsodikról megpróbàltam képet készíteni. (Az egyik sajnos megrepedt, mert nemrég túlöntöztem)
Valószínűleg teljesen tönkretett Echinopsisok. (Rengeteg hibridjük van, mert átporzódnak egymással, szóval nem találsz két egyformát a neten.)
Az ezer %, hogy nem lenne szabad ilyen alakúaknak lenniük, bármilyen kaktuszok. Valahogy így kellene kinézniük:
Majd a Mammilláriáid is így járnak, ha nem nézel utána sürgősen, hogy hogy kell kaktuszt tartani.
Most télen hideg helyen, és teljesen szárazon, öntözés nélkül.
Akkor jóra gondoltam, csak az alakjuk volt fura. Nem tudom, már vagy 4-5 éve minimum megvannak, sose változott az alakjuk.
Tudom hogyan kellene kaktuszt tartanom, csak volt egy kis probléma a fűtéssel, és minden növényemet megzavarta. A balkonrózsám pl. elkezdett bimbózni, és most abszolút ötletem sincs mit csináljak velük. Így gondoltam, legyen tavasz. Majd lesz ami lesz.
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!