Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezek milyen kaktuszok?

Ezek milyen kaktuszok?

Figyelt kérdés

Az elsőről tudok képet mutatni:

[link]

A második viszont kicsit nehezebb, mivel nem boltban vettem, hanem ajándékba kaptam valakitől, akivel már nem tartom a kapcsolatot.

Szóval nagyjából 8 centis, alakra azt mondanám, hogy oszlopszerű, de nem teljesen, mintha 3 ovális gömbszerűség lenne egymáson átmenettel. Nem lapos. Nem szőrös, Pici és rövid fehér tüskéi vannak, nem spirál, hanem egyenesen egymás fölött, egymással párhuzamos csíkokban vannak a tüskecsoportok. Nálam még nem virágzott, locsolás után a teteje megduzzad, szinte gömb lesz. Olyan 2 centi átmérőjű lehet. Újabb öntözésig teljesen karcsúvá is válhat.

2020. febr. 2. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudtál képet mutatni, mert azt írja, hogy átirányít. Inkább csinálj fotót, azt illeszd be.
2020. febr. 2. 20:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Az első megvan, hogy valami szemölcskaktuszféle, màsodikról megpróbàltam képet készíteni. (Az egyik sajnos megrepedt, mert nemrég túlöntöztem)

[link]

2020. febr. 3. 06:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg teljesen tönkretett Echinopsisok. (Rengeteg hibridjük van, mert átporzódnak egymással, szóval nem találsz két egyformát a neten.)

Az ezer %, hogy nem lenne szabad ilyen alakúaknak lenniük, bármilyen kaktuszok. Valahogy így kellene kinézniük:

[link]

[link]

Majd a Mammilláriáid is így járnak, ha nem nézel utána sürgősen, hogy hogy kell kaktuszt tartani.

Most télen hideg helyen, és teljesen szárazon, öntözés nélkül.

2020. febr. 3. 17:00
 4/4 A kérdező kommentje:

Akkor jóra gondoltam, csak az alakjuk volt fura. Nem tudom, már vagy 4-5 éve minimum megvannak, sose változott az alakjuk.

Tudom hogyan kellene kaktuszt tartanom, csak volt egy kis probléma a fűtéssel, és minden növényemet megzavarta. A balkonrózsám pl. elkezdett bimbózni, és most abszolút ötletem sincs mit csináljak velük. Így gondoltam, legyen tavasz. Majd lesz ami lesz.

Köszi a válaszokat

2020. febr. 3. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!