Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vettem liliomhagymát, ami...

Vettem liliomhagymát, ami február-márciusi ültetést ír, de a neten csak azt olvasom, hogy ősszel kell ültetni, hogy van ez?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem a hagymákat.

Eddig is volt liliomom, általában nem szoktam felszedni, de ősszel már olyan sok sarj volt, hogy azokat átköltöztettem máshová.

Most hétvégén vettem új hagymákat, mert ilyen színű még nem volt.

Érdekes módon mindegyik a tasakján II-III. havi ültetést ír.

Az összes cikk pedig azt írja a neten, hogy ősszel kell begyökeresednie.

Akkor ez más fajta, vagy bőven elég lenne ilyenkor ültetni?

A hideghatást meg fogja kapni mindenképp. Majd begyökeresedik március-áprilisban, és virágzik nyár végén?

Van valakinek ilyen tapasztalata?

#liliom #liliomhagyma
2020. febr. 2. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A liliomokat ősszel és tavasszal is lehet ültetni.Már én is vettem tavasszal hagymát és szép virág lett belőle.Ha megnézed a webáruházakat ott is az őszi és a tavaszi kínálatba is benne vannak a liliomok.
2020. febr. 2. 13:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor hiába olvastam el 10-20 cikket (neves, megbízható kertész-honlapok), felesleges volt, mert ezt nem írták.

2020. febr. 2. 15:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem fagyott a föld,akkor rakjad földbe.Még ezután hajtanak,semmiről sem késtél le.

Az üzletekben láthatók ,azok hajtatott vírágok.

2020. febr. 2. 17:29
 4/4 A kérdező kommentje:

A hajtatott virágokat tudom.

De az őszi ültetésnek sem az a lényege, hogy akkor kihajt, hanem hogy olyankor gyökeret növeszt.

Végül nem ültettem el, mert még a héten lesznek fagyok, de az 1 hónapos előrejelzés szerint (bár nem megbízható) már csak -1 -2 fok lesz, meg amúgy is márciusi ültetés még belefér. Aztán majd meglátjuk.

2020. febr. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!