Hogy lehet a csicsokat kiirtani?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ki kell csákányozni.
Ha te nem eszed, keress ismerőst aki szereti.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Meg kell várni, hogy legalább olyan 60-80 cm-re nőjön, és 5 %-os glifozáttal rámenni. Lehet, hogy túléli egy pár, ami nem kapott eleget, akkor ismételni.
Mechanikusan úgy, hogy tavasztól kezdve rotációs kapával 10 naponta jó mélyen átmenni a területen. De legalábbis amint meglátsz egy levelet, azonnal nekimenni. Őszre megunja a csicsóka, és nem hajt többet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem tehet kárt, ez nem olyan veszélyes dolog. Bedőltél az ijesztgetésből élő "természetvédőknek". A glifozátot terményszárításra is szokás használni. És a legyomirtózott termény 2 hét múlva alkalmas emberi fogyasztásra. Ehhez képest, a talajra került és lebomlott szermaradékból az oda ültetett növény talán ezredrésze anyagot tartalmaz, mint amit a fogyaszthatónak ítélt, konkrétan leszórt termény.
Majd próbálj meg egy nagyobb területről csicsókát ásóval kiirtani, utána belátod, hogy inkább az atombomba.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1.terményszárításra biztos nem használják, azt forró levegős rendszerekkel csinálják. Glifozát hatóanyagú felszívódó szereket állományszárításra/deszikkálásra használnak.
2. Én nem azt mondtam, hogy ne használjon szert, hanem, hogy ne ész nélkül. A csicsóka gumóról hajt, így ha felássa a területet és a nagyját kiszedi előrébb lesz, mintha ész nélkül permetezne. Elég sokszor előfordul, hogy rosszul keverik be az anyagot és a totális gyomírtó kivisz mindent🤷🏻♂️ de persze mindenki azt csinál amit akar, én csak tanácsot adtam!
Remélem megoldódik a kérdező goondja!🙏
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
# 7
A deszikkálás a termés leszárítása (teljes növénnyel együtt). Nyilván nem azt írtam, hogy ettől majd a tárolóban kiszárad a termény...
Van olyan, hogy valaki nem akar több napot dolgozni olyasmivel, aminek aztán semmi hasznát nem látja.
Való igaz, jobb hatásfokú a gyomirtózás a megritkított állományban, de egyszerűen nem éri meg napokat dolgozni azért, hogy aztán 300 F-tal kevesebb szer is elég legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!