Hogy lehet a csicsokat kiirtani?
Ki kell csákányozni.
Ha te nem eszed, keress ismerőst aki szereti.
Meg kell várni, hogy legalább olyan 60-80 cm-re nőjön, és 5 %-os glifozáttal rámenni. Lehet, hogy túléli egy pár, ami nem kapott eleget, akkor ismételni.
Mechanikusan úgy, hogy tavasztól kezdve rotációs kapával 10 naponta jó mélyen átmenni a területen. De legalábbis amint meglátsz egy levelet, azonnal nekimenni. Őszre megunja a csicsóka, és nem hajt többet.
Nem tehet kárt, ez nem olyan veszélyes dolog. Bedőltél az ijesztgetésből élő "természetvédőknek". A glifozátot terményszárításra is szokás használni. És a legyomirtózott termény 2 hét múlva alkalmas emberi fogyasztásra. Ehhez képest, a talajra került és lebomlott szermaradékból az oda ültetett növény talán ezredrésze anyagot tartalmaz, mint amit a fogyaszthatónak ítélt, konkrétan leszórt termény.
Majd próbálj meg egy nagyobb területről csicsókát ásóval kiirtani, utána belátod, hogy inkább az atombomba.
1.terményszárításra biztos nem használják, azt forró levegős rendszerekkel csinálják. Glifozát hatóanyagú felszívódó szereket állományszárításra/deszikkálásra használnak.
2. Én nem azt mondtam, hogy ne használjon szert, hanem, hogy ne ész nélkül. A csicsóka gumóról hajt, így ha felássa a területet és a nagyját kiszedi előrébb lesz, mintha ész nélkül permetezne. Elég sokszor előfordul, hogy rosszul keverik be az anyagot és a totális gyomírtó kivisz mindent🤷🏻♂️ de persze mindenki azt csinál amit akar, én csak tanácsot adtam!
Remélem megoldódik a kérdező goondja!🙏
# 7
A deszikkálás a termés leszárítása (teljes növénnyel együtt). Nyilván nem azt írtam, hogy ettől majd a tárolóban kiszárad a termény...
Van olyan, hogy valaki nem akar több napot dolgozni olyasmivel, aminek aztán semmi hasznát nem látja.
Való igaz, jobb hatásfokú a gyomirtózás a megritkított állományban, de egyszerűen nem éri meg napokat dolgozni azért, hogy aztán 300 F-tal kevesebb szer is elég legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!