Ki veszi a császárfát?
Rengeteg kerdest olvastam es forumot sajat tapasztalattal nem rendelkezem.
Sokan irjak h értékes a faja meg azt is hogy jo tuzi fa de a nagy biznisz a butorfaban van sott meg szamot is olvastam, hogy körülbelül 90. 000 ft /m3 aron mozog.
Viszont en felhivtam par ezzel foglalkozó embert de csak olyab valaszokat kaptam hogy valamelyik asztalos biztos megveszi vagy hogy a fat mindenfele keppen megveszi valaki.
De tenylegesen ki az aki mar hallott olyan cégről vagy asztalosrol aki ezt a fat felvasarolja.
Kérdésben ujabb kérdés.
Valoban ennyire eladhatlan?
En 680 ft tudnek vissza vagott tovet vasarolni.
Körülbelül 200-250 db ultetnek el 2.5x2
5 ultetesi sorral.
Növekedésében nem ketelkedek hiszen van a haz korul 1db 4-5 eves fa hat szép darab az biztos. Kb 6 8 m magas es a torzse is kb 30cm felett van.
Roppantul izgat a dolog.
Egy nagy átverés ez a császárfás "üzlet".
A császárfa csemetét terjesztők, termelők profitáltak belőle, de senki más.
Egy asztalos írta egy cikk alatt, hogy túl puha a fája, és emiatt nem sokféle használható terméket lehet belőle készíteni. Pedig mindenütt azt írják, hogy kemény a fája, a fajsúlya pedig kicsi, ami elég fura, mert a kemény fák általában nehezek is, és lassan nőnek. Az ára sem tetszett a szóban forgó asztalosnak, mert szerinte túl drága , ahhoz képest hogy milyen gyorsan nő. Mindenütt írják, hogy milyen keresett fafajta, drágán eladható, sok minden készíthető belőle. De sehol nem írnak konkrétumokat, ami elég gyanús!
Ugyan ez, viszont en asszem a bauhouseban vagy valahol mar lattam palownia deszkat 1cm vastag 20cm szeles es 2 m hosszu darab azthiszem de csak azt hiszem 3 es 5 ezer ft korul volt.Szval azt sem hiszem el hogy semmire valo. Nallunk a hazban a boltiv ezzel a faval lett le elvedozve.
De olyan embert aki ezt vasarolna meg nem taltam ellentetben eladot tudok egy parat.
Akkor elvegre gyartanak belole valamit.
Szval valahol vasaroljak is.
Kerdes mar csak h hol es ki es mennyiert.
Mivel olyan gyorsan nem erkezett válasz a kérdésemre meg egy kicsit bele vajtam magam a dolgoba.
Felhasznaljak funerkeszitesre, modellezesre, parafa helyett,
Ha lesz időm megkeresek par ceget akik ezzel foglalkoznak es rakerdezek h van e kereset erre a fára es ujabb infókat teszek ide fel.
Én is aszralos vagyok, csak megerősíteni tudom, a fenyőnél is puhább a fája... amúgy a szakmában a fenyőféléket puha fának, a lombhullatókat pedig kemény fának hívjuk, így eshet az meg, hogy ez a szar is annak számít...
Folynak kísérletek az iparban a fája hasznosítására, de ezek csak kísérleti főleg forgácslapok amit külföldi szaklapokban olvastam.
Klasszikus értelemben vett bútor alapanyagnak ócska... kb a balsafához tudnám hasonlítani, modellezésre talán lehetne pl használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!