A fehér orchideám lila színű lett . Hogy lehetséges ez?
Tavaly nyáron az auchanban 1000 ft-ért vettem egy fehér virágú orchideát ami most teljesen lila virágokat hozott és kíváncsi vagyok mi erre a magyarázat .
Válaszokat előre is köszönöm ! :)
#7 Tanultad, de szerinted erre az a logikus magyarázat, hogy ki lett cserélve a növény? Ahhham, okkké.
A fehérek hajlamosak rá, tehát ne tartsd színes mellett.
# 11
Genetikai okot mondj és akkor talán elfogadom a válaszod.
Van még olyan lehetőség (pl hortenzia, tikszem) hogy savas és lúgos talajnál más színű a virág (piros-lila-kék) árnyalata. De orchideáknál nincs ilyen.
#12 Bocsáss meg, hogy nem vagyok biológus, tehát nem tudok neked tetsző választ adni, bármit is írok. De az elfajzás és hibridek keletkezése nem légből kapott, nálam is fajzott már el tulipán, leander, rózsa, sőt még orchidea is. Miért pont az orchidea lógna ki a sorból, ha kb az összes növénynél létező dolog?
Egyébként ez nem vita fórum, a kérdésre kell reagálni, nem a válaszokra.
jó, legyen elfajzás meg hibridizáció egy egyeden belül.
persze.
kérdező, talán a tudomány kategóriában tedd fel, ott sokkal kevesebb a (biológiailag képzetlen,) unatkozó kismama és nagymama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!