Mi érzi jól magát egy 250 literes kerti tóban?
Figyelt kérdés
Tavaszi terv egy 250 literes, több szintmagasságú kerti tó berendezése.
Az addig megvan, hogy gödör kiás, meder belepasszíroz... Gondolom, az aljára szükséges némi homok, egy kicsi napelemes szökőkút a víz forgatásához... Növényeket nézegetem, ott vannak elképzelések, na de milyen állat él meg kényelmesen egy ilyen picike tóban? Pl ékszertekit érdemes venni bele? Vagy egyszerűen hozzak be pár ebihalat a patakból?
Köszi!
2020. jan. 14. 15:26
1/6 mindentudó99 válasza:
Ha tudod árnyékolni a helyet hogy ne melegedjen túl akkor aranyhalak elélnek benne. Egy akváriumi pár ezres levegőztetőt azért tegyél bele. És 6-7 hal elég bele. Növénynek kákát tehetsz az szép. Kényesebb halnak mint koi ponty nem való. Nem tudom merre laksz. Ha aktuális a dolog és jövöre adok halat van par száz nekem csak k8 kell pecázni. Kb márciustól.
2/6 anonim válasza:
Ha van tó, folyó a környéken, teknős beköltözik magától. Békák is.
3/6 anonim válasza:
Ez túl kicsi, és kifogják a halakat a macskák.
4/6 A kérdező kommentje:
Vasútárok van, ebihalak, békák, rengeteg szemét...
2020. jan. 15. 08:32
5/6 anonim válasza:
A 250 liter az egy akvárium méretnek megfelelő, de kerti tónak túl mini. Az akvárium a házban védett helyen van. És a berendezései igyekeznek fenntartani a biológiai egyensúlyt. Kint a szabadban egy ilyen mini tavacskában rögtön az első időjárási szélsőség (nagy szél, nagy hőség, stb.) alkalmával felborul a biológiai egyensúly, és megmurgelnek az élőlények benne. Akvarista oldalakat olvasgass, hogyan kell a biológiai egyensúlyt 250 liter vízben fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!