Életveszélyben vannak a lakók az azbeszt miatt, hogyha az egyik, régi hullámpalával fedett épületnek ki van lyukadva a teteje?
Fogalmam sincs, hogy mióta van rajt lyuk, de ma vettem észre, miután egy macska átszáguldott rajta. A múltkor kérdeztem egy hasonlót, miután észrevettem, hogy a macskák sajnos rámennek a hullámpalás helyekre, aztán kenik a testüket mindenhova:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__10265455-szarma.. Itt azt mondták, hogy az egy ökörség, hogy ennyi dózistól bárkinek baja lehet. Gondoltam, hála az égnek, hogy ezt mondják...
Az akkori kérdést kiegészíteném azzal, hogy lyukad is a hullámpala. Arra mennek rá a macskák, ezt tépi a szél, erre folyik rá az esővíz.
Ezen a településen sok a régi hullám- és síkpalás épület, miegymás, és sajnos egy a házunkhoz nagyon közel lévő rohadó hullámpalán még lyuk is keletkezett már. Veszélyesebb-e így, hogy még lyukas is? Megölheti-e mindez a házam lakóit?
Tehát egyáltalán nem is olvastad az előző kérdésedre írt hozzászólásokat, vagy pedig szimplán csak rettegni szeretnél. Tessék:
MINDENKI MEG FOG HALNI! RÁK! HALÁL! PUSZTULÁS!
Nyugodj le a pixába.
Az azbesztből a beépítés után csak a szórt azbeszt (rövid szálú, hőszigetelés) volt a veszélyes.
Amivel te a tetőn találkozol azbesztcement az még akkor sem veszélyes ha törik, hosszú idejű kitettség (napi szintű védőeszköz nélküli munka) kell ahhoz, hogy ártalom legyen belőle.
Annál a kérdésnél is igen részletesen leírtuk, hogy hogyan lehet belőle probléma.
Tényleg nem értelmezted...
Minden nap ki fogod írni???
Megérdemelsz egy komoly választ is:
Igen, valóban szakadnak ki a lyukon és sérüléseken azbeszt szálak, sőt, még akkor sem biztonságos se a hullámpala sem a síklemez, hogyha vadonatúj. De az ennek az egészségkárosító hatása elhanyagolható, csepp a tengerben. Ha tényleg aggódni akarsz, akkor aggódj azon, hogy gázbeton házad van-e? Bpa-t tartalmazó műanyagban tartod-e a kajádat? Szívod-e a belső égésű motorok és kazánok által légkörbe bocsátott szilárd részecskéket, nitrogénoxidokat, kéndioxidot? És még sorolhatnám, ezek mellett a lyukas hullámpala elhanyagolható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!