Hogyan tudnám a cseresznyefát "terméketlenné" tenni?
Van egy cseresznyefám amit nem éri meg a termését gondozni (permetezni többszőr, leszedni mert nincs rá ember,se fogyasztó,sd idő stb.) Nem szeretném ha lehullana a díszkövekre ami alatta van, megerjedjen a sok eső végett és az egész udvarom cefreszag legyen stb.
Mesterségesen szeretném valahogy "meddővé" tenni mert viszont a nagysága és a lombja végett megtartanám.
Hogyan tudnám azt elérni, hogy ne legyen termése?
Ha ennyira utálod a természetet, akkor jobb, ha kivágod és egy díszcserjét ültetsz a helyére - de sajna, a legtöbbje, a nyomorultja, az is hullatja a lombját ősszel ... milyen furcsa, igaz? Minek is az a Természet, és a komposzt? Minek is a TÖRŐDÉS? Nehéz kapni, ha nem adsz semmit.
Meddővé fát nehéz tenni (és fölösleges is), mert a méhektől és a madaraktól veszed el a természetes táplálékot (pusztán ezéárt, mert lusta és önző vagy); macskát-kutyát és embert hamarabb lehet. És az utóbbiekból, kivált az ember kasztrálásából mindenkinek csak előnye származna.
A problémádat értem, mégis az első válaszolónak adok igazat.
A méhek, madarak számomra is többet jelentenek.
A fát meghagynám, a lombja miatt.
Azt nem nagyon hiszem, hogy semmi kereslet nincs rá.
Leszedni biztos, hogy időigényes, és úgy eladni necces.
De ha ismerősi körben azt mondod, hogy aki leszedi magának, az elviheti, akkor kétlem, hogy ne lenne rá több jelentkező is.
Befőzni, befőttnek, lekvárnak, szörpnek, vagy pálinkának - jópáran lecsapnak majd rá.
Én tuti. A cseresznye drága, és befőzéshez 20 kilót hazahozni sem tudnék.
Ellenben ha a szomszéd utcában lenne, simán átmennék leszedni, ha ingyen ideadja, és onnan vödörrel hazahozom. De akár talicskával is.
Ha erre sem vagy hajlandó, akkor fogod magad, és 3 naponta összesepregetsz.
Ha van komposztod, mehet oda, nagyon hasznos dolog.
3 nap alatt nem lesz cefreszag, és nem érik az a cseresznye több hónapon át, hogy ez ekkora tragédia legyen.
Ha az én szomszédom vagy, máris jelentkezem a termésért.
Melyik település?
Nagyjából egyetértek az első két válaszolóval, de az is megérthető, ha nem akarsz vele foglalkozni.
Léteznek olyan perzselő gyomirtók, amik nem szívódnak fel, csak elpusztulnak tőle a virágok, ez lenne a tuti, de gondolom, nagyon sokat nem akarsz ezekre költeni. Nem is biztos, hogy hozzá tudnál jutni ilyenekhez.
A virágbibéket is le lehetne perzselni valószínűleg pl. többszörös töménységű bordói lével, de azt rendszeresen és alaposan kellene, mert a virágok nem egyszerre nyílnak.
Még nem foglalkoztam ezzel a problémával, de ha én akarnám, akkor hipóval való permetezéssel próbálkoznék 2-3 alkalommal a nyílás során, reggelente, mikor még nincs sok rovar. Lehet, hogy nincs igazam, de ezek szerintem elnyomnák a virágillatot, és elriasztanák a rovarokat. A színes díszkőre mondjuk lehet, hogy veszélyt jelentene a lúg, tehát előtte fel kellene locsolni a hígítás miatt.
Bár a szaga talán nem jobb, mint az erjedő gyümölcsé.
Én sem ismerek ilyen szert, de úgy gondolom, hogy permetezéssel nem csak a virágra jut, hanem a levélre is.
Tehát ha az is leég, elpusztul, akkor lombja sem lesz. Ami lesz (mert biztos kínlódik majd a fa), az is nagyon csúnya lesz, és épp azt írta a kérdező, hogy a lombja miatt megtartaná.
szóval szerintem ez a megoldás nem vezet célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!