Tiszta PÁFRÁNY "mag" lett a szoba, mit tegyek?
Ne nevessetek ki, de tényleg aggódom. Nehezen viselem az ilyesmit.
Nemrég kaptam egy eseményre egy nagy virágcsokrot. Kertből állították össze, házilag. Páfrány levelek is voltak benne, körbe.
Ez a fajta azt hiszem: [link]
Vagyis ránézésre, illetve ilyet láttam az illetőnél a kertben is - valószínűleg.
Na most, a növény hirtelen elhervadt kb. már 1-2 nap alatt, pedig kapott vizet, de az egész csokor elhervadt. Nem tudom miért, csak arra tudtam gondolni, ,hogy a nagy meleg miatt történt most ez.
Még sajnáltam kidobni, aztán el kellett utaznom és véletlenül bent maradt!
Közben a páfrányról barna por hullott le és teljesen összeszáradtak a levelei. És a barna porban kis magok is vannak, de rengeteg!!!
Sajnos az egész szoba kapott belőle, a kanapéra is hullott bőven és a sok mosott ruhára is. Ott áll rajta vastagon és nem tudom hogy kezdjek hozzá.
Több kérdésem lenne:
A kanapét merjem-e vizes kefével átkefélni azon a részen nem fog kikelni a sok kis mag a nedvesség hatására?
A ruhákat (teljesen beborította a barna cucc a magokkal) hány fokon mossam ki?
40en is elég? Nem lesz bajunk ha felvesszük és esetleg még marad benne ilyen magocska?
Illetve hogyan takarítsak fel? Porszívóval nem mertem mert nagyon száll ki belőle a piszkos levegő. Nedves ruhával töröljem le a tárgyakat az asztalon a többit meg mossam ki és ennyi? Nem kell aggódni miatta tovább?
Tényleg nagyon szörnyű a helyzet, szánom-bánom, meg is fogadtam hogy máskor nem hozok be ilyen virágot a házba.
Hatalmas csokor volt most meg ott egy kg por!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy bízhatok-e abban, hogy esetleg ezek a magok még nem érettek? Hiszen nem magától hullott le hanem behoztuk (vázában volt, nem földes, gyökeres növény) és gyorsan megszáradt és gondolom azért... vagy mindegy, ezek is ugyanolyanok?
A padló réseibe is ment meg egyáltalán mindenhová.
Kérlek mondjatok már valamit, mással is előfordult már ilyesmi?
Tudom túlreagálom de én irtózom az ilyesmitől amiből így hullik minden és...
Nem veszélyes dolog ez semmi probléma nem lesz megnyugodhatok?
Előre is köszönöm annak aki végigolvasta és válaszol, köszönöm.
Jaj és mivel időközben elutaztam és csak most tértem vissza ezért több hétig is ott volt a csokor. Kb 2 héten keresztül.
Most fel akarok takarítani de előtte várnék valami tanácsot, mert abszolút semmit nem tudok ezekről a magokról és túlaggodalmaskodom a helyzetet :(
Hálásan köszönöm!
Akkor csak felporszívózok, a ruhákat pedig kimosom és ennyi.
Sajnos ha egyedül vagyok egy problémával és nem tudom kivel megbeszélni akkor legyen az bármilyen kicsi túlbonyolítom.
Köszönöm, hogy írtatok megyek és megoldom akkor a dolgot :)
Igen, már tudom. Köszi. :)
Csak akkor nem jutott eszembe ez a szó, illetve kis szemcsés, kézzel jól kitapintható, kemény kerek dolgok voltak benne azért írtam magnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!