Kezdőoldal » Otthon » Kert » A dió átmérőnél melyik átmérőt...

A dió átmérőnél melyik átmérőt adják meg? Széltében, vagy hosszában?

Figyelt kérdés

2019. okt. 7. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a dió közel gömb alakú, ezért nincs értelme a kérdésednek.
2019. okt. 7. 12:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Olyan válaszoljon már, aki tudja, és látott már diót!
2019. okt. 7. 14:16
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
attól függ, u11,dióspusztai, milutai vagy ukrán óriás dióról van szó? Vagy milutai? az tényleg majdnem gömb alakú. Kérdezz utána,mert így nagyon nem mindegy. Egyébként hagyományosan!!! a zöld dió átmérőjére szokták érteni,mivel az tényleg gömb alakú. Nem a belső csonthéjas termésre értik. Ez nagyjából d=4-5 cm et jelent.
2019. okt. 7. 14:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát ez fantasztikus. Direkt fogtam 2 diót, az egyik csonthéja 29*36, a másiké 26,5*33,5 mm. És ezek kicsik. Most akkor megnézek egy leírást egy dióról, hogy mondjuk 38 mm az átmérője, és nagy. Ha úgy van, ahogy te mondod, ami szerintem kizárt, mert biztos, hogy a csonthéjra mondják, hisz úgy adják el, úgy hasonlítják össze, nem zölden... De ha úgy lenne, akkor már csak az a zöld is minusz egy centi. Hát nem mindegy egyáltalán, hogy 31*38 vagy 38*45... vagy 21*28.
2019. okt. 7. 14:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak gondolom, hogy az a méret, amin átesik a dió.

Mivel géppel osztályozzák.

Egy 35mm-es lyukon, résen át tud esni egy 4cm hosszú dió is...

[link]

2019. okt. 7. 16:14
 6/9 A kérdező kommentje:
De nem tudom, hogy az mit csinál, és hányféle méretű lyuk van rajta. Meg venni akartam, és biztosra akarok menni.
2019. okt. 7. 16:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha "átmérő", akkor így:

[link]

2019. okt. 7. 20:24
 8/9 A kérdező kommentje:
Keresztbe? :D Az a baj, hogy nem én találtam ki, hogy hogy adják meg a dió méretét. Én rákerestem a diófajtákra, és mindenhol így van megadva. Gondolni én magamtól is tudom, hogy hogy van, csak azért kérdeztem meg, mert nem hinni akarok benne, hanem biztosan tudni. De ehelyett mindenki azt írja le, hogy szerinte hogy van. Én leírtam a kérdésben, hogy hosszában, vagy széltében, ami alatt én az összeillesztésnél gondoltam. Erre jött ezen kívül még a kupacsos méret, meg most a szélessége 90°-al elfordítva. Szóval alapból a kettőből szerettem volna megtudni, melyik az az egy, erre kaptam hozzá még kettőt.
2019. okt. 8. 02:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Bárminek az átmérőjét méred, azt keresztben kell. Méghozzá azért, mert átmérője a körnek van, és a tárgyak keresztben (képzeletben elvágva) tekinthetőek többé-kevésbé körnek.

Ott van az 5-ös válasz, az teljesen helyes.

A dióosztályozás kerek lyukakkal ellátott lemezszerkezetekkel történik. Némelyik sík, de a legtöbb egy forgó lyukacsos henger, ami cserélhető a gépen. Azt adják meg méretként, hogy az adott dió köré mekkora kör rajzolható, tehát mekkora az a lyuk, amin pont átfér úgy, hogy nem szorul bele.

2019. okt. 8. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!