Túl sok víz a növénynek?
Annyira szerettem volna szépen felnevelni egy növénykét, hogy kicsit túlzásba vittem a gondoskodást. :D Túl sok vizet kapott és most belülről elrohadnak a hajtásai/leesnek a levelei. Még csepeg is belőle a víz néha.
Van még ép terület rajta, tehát még éldegél. Mit tudnék tenni hogy életben maradjon és teljesen rendbe jöjjön? Vagy már nincs mit tenni?
Szerintem ne melegítsd a földjét, mert kedveznél a rothadásnak.
Én kivenném a földből, lemosnám a gyökereiről a földet és megvizsgálnám, hogy a gyökerei (maga a gyökértörzs) épek-e.
Ha azok is rothadtak, akkor vége. A rothadt részeket totálisan távolítsd el, ne fertőzzenek tovább.
Milyen növényről van szó? Fontos lenne a további tanácsadás terén.
Igen, írd meg, milyen növény, de jobb lenne még pár fotó is, enélkül nem lehet biztosan jó választ adni.
Az alap, hogy ezután ne öntözd agyon, tartsd félszárazon, csak a minimális vizet add neki, amikor már a mélyebb részek is szárazak. Radiátorra ne tedd, mert esetleg megfő. Radiátor közelébe esetleg, hogy gyorsabban száradjon a földje.
Ameddig nem tudod, mi van vele, addig nem nagyon kellene átültetni. De ha belülről rothad, akkor valószínűleg már elhaltak a gyökerek, legfeljebb a hajtásvégeket lehet kigyökereztetni. De hogy ez tényleg így van-e, ahhoz tudni kellene, miről is van szó.
Yucca elephantipes
Így néz(ett) ki körülbelül. [link]
A törzsén volt 4-5 hajtás, ami kb. 10 levélből állt egyenként. Most már csak 1 egészséges hajtás maradt rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!