Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitöl van az hogy már a fán...

Mitöl van az hogy már a fán rohad el a körte?

Figyelt kérdés
2019. szept. 23. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem permetezted időben rothadás ellen.
2019. szept. 23. 15:19
 2/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Permetezni kell. Pl Folicur solo-val. Én ezt hasznàlom. Nem rohad le.
2019. szept. 23. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem szellőzik a fa,ezt szolgálja a metszés.

Nagyon sűrűn terem,fürtökben a gyümölcs,egymást rohasztják el,az esővíz nem tud lecsorogni róla.

Mi a császárkörtéből nem tudtunk enni,mire megérett volna,tele volt a magház darázzsal,ami kívűlröl nem látszott.

Nálunk a gyümölcsfáknak egyszerre több baja van:levéltetvek,hangyák,penész,molinó,és az amerikából megérkezett igen apró fehér lepke amik simán áttelelnek a permetezés után is.

Nemrég láttam a megérett szilvánkon kívűlről rágta a hernyó a viaszos réteget és sikerült neki bejutni a gyümölcsbe.Nem tudom a nevét,nem olyan régen kertészkedünk.

Ha egymás nyakára vannak ültetve a gyümölcsfák,akkor másfajta gyümölcsfa fertőzését is elkaphatja.

Sajnos idén állandóan esett az eső,nem lehetett még a lemosó permetezést sem használni.

2019. szept. 23. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rosszkor voltak esők a gyümölcsfák szempontjából nálunk is. A cseresznye gombás lett, őszibarack is, sőt rámentek a rózsabogarak-mondjuk ez esőtől függetlenül- és a répa se tudott megerősödni a gyomoknak kedvező esők miatt.
2019. szept. 23. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó tanácsot adtak az előttem írók.
2019. szept. 23. 19:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk monília volt, illetve kártevők, pl. rózsabogár, darázs.

Én nem permetezek. Így is volt az 1 db fán annyi egészséges, vagy minimálisan hibás körténk, hogy alig bírtuk megenni.

2019. szept. 24. 09:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A körte nem az a gyümölcs, ami csak úgy magától moníliás lesz. Kell hozzá valami sérülés, ahol a gyümölcshúsba jut a gomba. Általában valami rovar az okozó. Legtöbbször almamoly, de sok más is lehet.

Ha keresel olyan szemet, ami épp elkezd rothadni, akkor a rothadás közepén egy lyukat találsz, nagy valószínűséggel. Mondjuk, ha csak poloska szúrta meg, akkor a sérülés nem annyira nyilvánvaló, de a poloska csak az érett szemekre veszélyes.

2019. szept. 24. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!