Lehet a meleg az oka a Vénusz légycsapóm barnulásának?
Nemrég kaptam egyet, amit kiraktam a párkányra ahol jól éi a közvetlen napfény délelőtt és egy kicsit a délutáni órákban. Eddig szépen fejlődött(új leveleket hozott, bepirosodott a levelei) de pár napja adtam neki 2 legyet (amióta nálam van ezeken kívül összesen 1-et kapott el). ma reggelre meg látom, hogy 3 levele is elkezdett bebarnulni. Szerintem ez vagy a napfény hibája (most olvastam, hogy a 26˙C-nál nagyobb közvetlen napfény árt neki és most van ennyire meleg) vagy a legyeké (olvastam, hogy lehet az oka, de nem hinném) vagy, hogy a fölöttte lévőek nagyon elnyomták (már ki se bírták nyitni a leveleiket)
Ja és ha valaki tudja rá a választ:
Hogy kell helyesen locsolni(alulról, felülről vagy csak állítsam bele egy vízzel töltött kavicságyba, ahonnan fel bírja szívni.és hányszor)?
Én úgy tudom, hogy rendkívül párás környezetre van szüksége, annyira, hogy normál körülmények között nemigen nevelhető, csak valami üveg alkalmatosságban.
Talán ez is lehet baj.
A pára nem lehet baj mert egy üvegben van és annak a fala mindig párás.
De már annyira nem aggódok, mert folyamatosan hoz hajtásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!