Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ismeritek a szakállbromériát?

Ismeritek a szakállbromériát?

Figyelt kérdés

Szóval, még nőnapra kaptam egyet, nagyon szép lila virágokat hozott :) nem

Volt átültveve, jól érezte magát. Most látom, hogy a nagy virága teljesen leszáradt, olvastam is, hogy meghal virágzás után, de a levelei nagyon szépek, nem tűnik úgy, hogy az egész növénynek vége lenne :)

Hogyan gondozzam, mo a teendő most?

2019. szept. 7. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A szakállbroméliát nem is kell átültetni, mert nem a földből él, hanem a levegő páratartalmából. Így nálunk remekül elvolt a fürdőszobában egy félévig. Semmi locsolás, mert akkor elrohad.

Azt mondja a szakirodalom, hogy ahogy elpusztul a "virág" (ami valójában nem virág) jön az újabb hajtás és az anyatő elpusztul.

Nos ez nem nálunk nem volt igaz. Több mint egy éve nincs "virág", új hajtás sem jön, viszont a régi tő ugyanúgy néz ki. Semmit nem csinálunk vele.

2019. szept. 7. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha ilyened van, akkor időnként dobj be egy szolid permetezést, aztán vagy megmarad, vagy nem:

[link]

2019. szept. 7. 11:44
 3/6 anonim ***** válasza:

A nagy növénynek akkor lesz vége, ha már elég fejlett(ek) a sarj(ak). Legalábbis, ha nem nyírod ki előbb.

Adj neki egy kis tápoldatot, ahogy minden másnak is.

2019. szept. 7. 16:55
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!:) szerintetek hagyjam az elszáradt “virágot”

Középen vagy szedjem ki onnan?

2019. szept. 9. 07:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én kiszedtem, mert nagyon ronda volt. Egy mozdulattal kijött.
2019. szept. 9. 10:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, a növény szempontjából mindegy, de minek csúnyálkodna ott.
2019. szept. 9. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!