Mi alapján lehet a különböző típusú gabona szemeket megkülönböztetni egymástól?
Eddig azt hittem, hogy tudom milyen a búza, de most kaptam a kezembe árpa szemeket, és nem látom a különbséget. És akkor még nem is beszéltünk a többi gabonáról: tönköly, zab, alakor, rozs. Hogyan tanulhatnám meg a különbséget köztük?
És még egy dolgot szeretnék tudni: melyikeket kell hántolni ahhoz, hogy aztán lisztet lehessen őrölni belőlük?
A "teljes kiőrlésű" liszt készítésekor is kell hántolni, igaz?
A teljes kiőrlésű akkor veszélyes igazán, ha bio, azaz nincsenek elpusztítva róla a veszélyes gombák.
A búza és az árpa nem nagyon hasonlít egymáshoz, nekem már 4-5 éves koromban se jelentett problémát megkülönböztetni őket, pedig senki nem mondta, hogy mit kell nézni. A búzaszem kövérebb és kerek végű, az árpa meg hegyes végű. (Természetesen hántolás után már lekopik a hegyes vége.)
Használd a gugli képkeresőjét a többi gabonához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!