4/9 anonim válasza:
Alkörmös. A képről nem teljesen egyértelmű, hogy milyen habitusú, de ha álló virága van, akkor kínai, ha csüngő, akkor amerikai.
5/9 anonim válasza:
Alkörmös.
Ellent mondok az egyik válaszolónak, aki mérgezőnek nevezte. Nem mérgező, hiszen borokat szoktak a levével színezni vörösre.
6/9 anonim válasza:
Attól még mérgező. :)
Fitolakka-toxint, szaponin-glikozidot és fitolakkasavat tartalmaz.
Kis mennyiségben nem okoz bajt, ezért használták régen.
7/9 anonim válasza:
De nehogy hazavidd, mert megtetszett. Egy nehezen irtható invazív gyomnövény.
8/9 anonim válasza:
6-osnak köszönöm a felvilágosítást.
Tény, hogy évekkel ezelőtt én is halottam arról, hogy mérgező, csak nem tudtam elhinni, hogyha borok színezésére használják. Még egyszer köszönöm.
9/9 anonim válasza:
Éppenséggel, a borban lévő (etil)alkohol is méreg. Elsősorban idegméreg, másodsorban sejtméreg. Idegméreg voltának "köszönhető", hogy kábítószernek használja az emberiség. Lehet, hogy az alkörmösben lévő mérgek se sokkal veszélyesebbek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!